Grovfodertræf i Gelsted

Torsdag den 2. september kl. 10:00-12:30 er der Grovfodertræf 2021 på Gelstedgaard ved Gelsted, arrangeret af KvægrådgivningDanmark og DLG.

Planen er at gennemgå en majsdemo, fremvise en ny stor demo med blandinger af græs til slæt, og tage fat i kvægfaglige emner.

I en sideløbende sektion gennemgår DLG det aktuelle marked for korn og foder.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding senest i dag.

Tre nye i Hamlet Protein

Hamlet Protein byder nu hele tre nye kollegaer velkommen.

- Vi har ansat Jessika van Leeuwen som Category Manager Swine. Vi er også glade for at byde Nicolas Anglade velkommen som Category Manager Ruminants.

- Vi byder også Henrik Pedersen velkommen. Henrik er vores nye fabrikschef i Horsens, og med sig har han en masse erfaring fra danske og internationale virksomheder, skriver Hamlet Protein på sin hjemmeside.

Commoditrader skifter navn

Efter en del forvirring om navnet skifter iværksætterselskabet Commoditrader nu til et andet: Agreena.

Commiditrader har senest fået stor opmærksomhed for salg af landmænds klimacertifikater via en online platform. Selskabet startede for fem år siden ud med en digital handelsplatform for landmænd og andre, der vil handle korn. Platformen eksisterer stadig.

De to forskellige produkter, Commoditrader og Commodicarbon, har ifølge administrerende direktør Simon Haldrup skabt forvirring – derfor navneskiftet.

Produkterne Commoditrader og Commodicarbon fortsætter som AgreenaTrader og AgreenaCarbon.

Selskabet forventer underskud i år efter et underskud efter skat i 2020 på 6,5 millioner kroner på grund af store investeringer.

I marts fik selskabet en kapitalindsprøjtning på 30 millioner kroner fra Vækstfonden, Mollerup Mølle, landbruget Idavang samt en række godser og landmænd.

I dag er virksomheden til stede i seks lande, herunder Danmark, Rumænien og England.

 

Majstræf i Viborg

Torsdag den 16. september kl. 10.00-13:30 arrangerer KvægrådgivningDanmark MajsTræf ved Viborg.

Her kan man blive klogere på de forskellige majssorter og deres kvaliteter, så man kan træffe det rigtige sortsvalg.

- Vi sætter desuden fokus på hvilke arter og blandinger, der fungerer bedst som efterafgrøder i majs. Endelig vil vi se på, hvordan noget af den nyeste teknologi kan bruges i majsdyrkning, lyder det fra KvægrådgivningDanmark, der ligeledes sætter fokus på cracking af kerner samt demonstrerer deres NIR-apparat, som på friske majsprøver kan vise for eksempel tørstof, NDF, stivelse og protein.

Derudover der lidt til maven sponsoreret af Hedegaard A/S.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding senest 14/9.

Læs også