Uændrede afregningspriser hos Himmerlandskvæg

Markedet for okse- og kalvekød ligger på et stort set uforandret niveau i forhold til sidste uge.

Derfor er afregningspriserne for slagtekvæg uændrede denne uge, skriver Himmerlandskvæg A/S, der slagter dyr i selskabets slagterier i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup.

- Hjemmemarkedet melder om en stabil handel med hakket oksekød. Udskæringerne til hverdagsretter har endnu ikke fået solidt fodfæste grundet det forestående sortimentsskifte fra grillprodukterne, hvor salget er ved at være mættet.

- Salget til foodservice ligger på et fornuftigt leje med en stabil efterspørgsel efter især oksemørbrad, ribeye, filet samt burgerbøffer.

- Eksporten til Sydeuropa forløber positivt med en god interesse fra særligt Italien og Spanien på oksemørbrad og oksebagfjerdinger, forlyder det i en markedsberetning fra Himmerlandskvæg.

Nykredit: Uændret rente i årevis

De rekordlave renter kommer den europæiske centralbank ECB ikke til at pille ved i årevis, vurderer Nykredit.

- På det seneste møde fremlagde ECB – i forlængelse af et strategi-review – ret strenge kriterier for, hvornår renten kan hæves. Det kræver nu en inflationsprognose, der et par år ude i horisonten ser en blivende inflation på minimum 2 procent. Det er og bliver vi milevidt fra. Så indtil videre handler politikken primært om opkøbene, skriver Nykredit i en kommentar, og tilføjer:

- Inflationen i eurozonen nåede i august 3 procent. Det niveau har vi ikke set i et årti. Vi ser dog ikke anledning til, at den aktuelt meget høje inflation i eurozonen vil have den store indflydelse på »kernegruppen« af ECB-medlemmer, da det er drevet af midlertidige effekter, herunder en tysk momsforhøjelse.

Med en aktuel prognose på 1,4 procent i inflation i 2023 vil ECB forblive meget langt fra sin målsætning på 2 procent, lyder det fra Nykredit.

Læs også