Inflationen i USA vil forblive høj ind i 2022

Amerikansk inflation steg i august med 5,3 procent i forhold til 12 måneder tidligere og er altså stadig overordentlig høj, vurderer Nykredit i en kommentar.

Men inflationen falder dog (marginalt) for anden måde i træk, viser tallene. I juli var inflationen 5,4 procent.

- Set over 12 måneder er det stadig mange af de samme kategorier som i foregående måneder, som trækker kraftigt op – det gælder fx brugte biler, energi, hoteller, flybilletter. Det afspejler den efterhånden velkendte historie om, at vi dels ser flaskehalse og komponentmangel, som hindrer produktionen af visse varer fx biler, og dels er en række varer som ser store prisstigninger i 2021, fordi de faldt kraftigt i 2020. Det sidste gælder fx hoteller, flybilletter og energi, skriver Nykredit i kommentaren, og tilføjer:

- Ser vi i stedet på stigningen fra juli til august, hvor den samlede inflation steg 0,3 procent, så falder priserne på netop brugte biler, hoteller og flybilletter.

10 år med flotte afkast for danske aktiefonde

Danske aktiefonde har i 2021 leveret flotte afkast til investorerne. Inden for flere aktiekategorier har fondene i gennemsnit haft et afkast på mere end 20 procent i løbet af årets første otte måneder. Det skriver Finans Danmark i en meddelelse.

- 2021 er dog ikke en enlig svale – faktisk har det sidste årti været ualmindeligt godt for investorerne i danske aktiefonde. Helt i top ligger fonde med danske aktier, der det sidste årti har leveret et gennemsnitligt årligt afkast på mere end 19 procent, skriver brancheorganisationen for banker og realkreditinstitutterne.

Det højeste afkast findes inden for kategorien Aktier Danmark, hvor det gennemsnitlige årlige afkast har været på hele 19,5 procent. Fondene inden for de fire øvrige store aktiekategorier, Aktier Nordamerika, Aktier Globale, Aktier Europa og Aktier Emerging Markets har det sidste årti leveret gennemsnitlige årlige afkast på henholdsvis 16,1, 13,1 11,2 og 8,4 procent.

Læs også