Ny politisk udviklingskonsulent

Anne Blegvad. Helle Pasgaard.

Erik Poulsen er pr. 1. januar ansat i en nyoprettet stilling som politisk udviklingskonsulent i landboforeningen Fjordland. Med udgangspunkt i Skive, Thisted og Lemvig skal han sammen med bestyrelsen og ledelsen udvikle den politiske interessevaretagelse for de 1.700 medlemmer og 6.500 kunder i Fjordland, der er Danmarks største landboforening.

- Vi arbejder målrettet med strategien, vi lavede forud for fusionen af Fjordland. Vi ønskede, og ønsker fortsat, at styrke den politiske position i vores forening, da der ligger en stor opgave i at arbejde politisk for vores medlemmer. Vi er lykkedes med at ansætte en politisk udviklingskonsulent, og vi ser meget frem til samarbejdet med Erik. Første opgave bliver at kigge ind i de nye reguleringer i landbruget, siger Leif Gravesen, formand i landboforeningen Fjordland.

Erik Poulsen er uddannet journalist og har de seneste 19 år som selvstændig kommunikationsrådgiver på forskellig vis formidlet fødevareerhvervet.

 

To nye hos Eskerod & Skovbøll

Rådgivningsfirmaet Eskerod & Skovbøll har ansat Anne Blegvad som PA & Marketingansvarlig.

- Hun skal sikre, at der er en rød tråd imellem vores strategi, kommunikation og visuelle udtryk, samt varetage administrative opgaver, lyder det i en  fra Eskerod & Skovbøll.

Anne Blegvad er 42 år og har en HD i finansiel rådgivning.

Derudover er Helle Pasgaard ansat som Strategisk Projektleder.

- Helles ypperste opgave bliver at hjælpe vores kunder med at udvikle strategiske initiativer, som kan være med til at skabe øget værdi i kundernes virksomheder, lyder det.

Helle Pasgaard er 50 år og har igennem mange år arbejdet med blandt andet projektledelse og strategi. Hun er uddannet indenfor projektledelse og har mere end 10 års erfaring med aktivering og kommunikation af bæredygtige indsatser.

 

Mere end hver 10. kommune vil have landbrugsjord til at gavne hele lokalområdet

Kommunerne søger i stigende grad støtte til at få forvandlet landbrugsjord til natur, som både gavner klima og miljø og øger borgernes mulighed for at bruge naturen.

En af kommunerne er Assens Kommune, som håber, at de første nye træer snart kan plantes ved Holmehaven. Her er planen, at op mod 300 hektar skov og et vådområde skal brede sig. Tidligere landbrugsjord skal på den måde beskytte grundvandet, nedbringe CO2-udledningen, beskytte mod oversvømmelser og give bedre gå-tur-muligheder for naturelskere.

Landbrugsstyrelsen har netop modtaget fem nye ansøgninger, hvor kommuner søger om hjælp til at få landbrugsjorden til at skifte fra landbrugsdrift til natur, så jorden tjener flere interesser i hele lokalområdet.

De fem nye projekter, hvor kommuner har søgt om hjælp til at fordele jorden, ligger i Horsens, Vesthimmerland, Esbjerg, Solrød og Ringkøbing-Skjern kommuner. Fem projekter i andre kommuner er allerede i gang, og ansøgninger til tre øvrige projekter er ved at blive undersøgt.

Læs også