Slagteri hårdt ramt af smitteudbrud

Danish Crowns kreaturslagteri i Husum i Tyskland kører på halv kraft efter et smitteudbrud med corona, skriver Flensborg Avis.

28 ansatte er blevet testet positive med corona, mens 69 medarbejdere er sendt i karantæne, da de er nærkontakter. Dermed er i alt 97 medarbejdere ud af de i alt 250 ansatte hjemsendt.

- Vores udfordring er dog, at mange af vores medarbejdere også deler lejlighed eller er meget sammen i fritiden. Så selv om vi har høje hygiejnestandarder på arbejdspladsen, så er der også en risiko for smitte i fritiden, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, til Flensborg Avis.

Slagteriet var også ramt for to år siden, hvor det måtte lukke helt i to uger, da over 100 medarbejdere var smittede.

Kragmann i plus med knap to millioner kroner

Kragmann A/S, der er full line-forhandler af mærkerne New Holland, Kverneland og Gehl, landede trods en tilbagegang på 67 procent et samlet 2021-resultat på 1,81 millioner kroner.

Regnskabet viser en samlet egenkapital på 59,9 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 58,1 millioner kroner.

I spidsen for firmaet, der har base i Middelfart, står Jesper Kragmann.

Vestjysk opruster på kartoffel- og salgsafgrøder

Rådgivningsselskabet Vestjysk kan pr. 1. februar byde velkommen til Joachim Bøgelund Thomsen, der er ansat som planterådgiver med speciale indenfor kartofler og salgsafgrøder.

Joachim Bøgelund Thomsen er nyuddannet professionsbachelor i jordbrug fra Erhvervsakademi Aarhus med speciale inden for kartoffelavl og specialafgrøder. Han har tidligere været i praktik i Vestjysk første gang i 2019 og siden fra august 2021 til oktober 2021.

Efter i januar 2021 at have forsvaret sin bacheloropgave med speciale inden for håndtering af fritlevende nematoder i kartofler blev Joachim Bøgelund Thomsen præmieret med jordbrugsteknologernes faglige organisation JID’s hæderspris.

Joachim Bøgelund Thomsen er 25 år, kommer fra Snejbjerg og bor om lidt i Holstebro.

 

 

Læs også