Hjørring Dyrskue noter Nord 26-22

24.000 besøgte skuet

Der var masser af liv og aktiviteter på dyrskuepladsen til LandboNords dyrskue i Hjørring. Efter to coronaaflyste dyrskuer blev alle sejl sat til, og hele 24.000 mennesker lagde vejen forbi.

- Efter hvert dyrskue er det noget helt særligt – i år vil jeg tillade mig at sige, at det lige får en pil opad. Vi har alle savnet at kunne mødes i de rammer, som gør Hjørring Dyrskue unik. På den ene side at kunne vise flotte dyr, imponerende maskiner og fødevarer i verdensklasse og på den anden side at styrke båndene mellem land og by, men også mellem os, der til dagligt bor på landet. Det har været fantastisk at opleve igen, siger formand for dyrskuet Lars Mellemkjær.

På grund af de tidligere års aflysninger blev skuets 175-års jubilæum først endelig fejret i år.

- Selvom det blev med to års forsinkelse, er det vigtigt at markere. Tradition og nytænkning er nogle af nøgleordene, der skal sikre, at der også er dyrskue i Hjørring mange år ud i fremtiden, siger Lars Mellemkjær.

Metan-traktor til debat

Der var mange holdninger til den blå New Holland T680 på standen ved Famas. Modellen fås i en diesel-udgave, som der egentlig ikke blev snakket meget om. Til gengæld var der mange holdninger til metan-modellen, som Farmas ser som en del af løsningen, når vi snakker om at sænke CO2-udledningen.

Der er solgt enkelte metan-traktorer til vores nabolande, men herhjemme ikke nogle endnu, men det er et spørgsmål om tid, hvis man spørger Svend Skov Olesen, som er distriktschef ved New Holland.

- Traktoren henvender sig til landbruget og kommunerne. Og den kan være en del af løsningen i forhold til hele debatten omkring klima og miljø, for vi må bare erkende, at man aldrig bliver CO2-neutal på el, sagde han.

Farmas forestiller sig, at traktoren især er interessant i områder med et biogasanlæg, hvor man vil kunne etablere et tankanlæg.

Traktorens størrelse og effekt er fuldstændig den samme, om man vælger en diesel-model eller en metan-model.

Skuets bedste stande

Skuets bedste store stand gik til TBS Suldrup, hvor de grønne Fendt-traktorer stod flot linet op side om side. Prisen, bedste lille stand, gik til Ejendomsmægler Evald Borup I/S.

Læs også