Noter Nord uge 33-2022

Nyt parti på stemmeseddelen 

»Grøn Alliance«.

Det bliver navnet på det nye parti, der både indbefatter det tidligere Veganerpartiet og det lille parti De Grønne.

- Vi indgår i denne alliance for at løse de største udfordringer, som vores land står overfor. Frem til den endelige godkendelse i slutningen af august skal vi finde alle de grønne stemmer i Danmark, som vil være med til at skabe store, reelle forandringer i den kommende valgperiode, udtaler Jonas Holm, tidligere formand for De Grønne, om det samarbejde, som han og hovedbestyrelsen i partiet nu anbefaler sine medlemmer at indgå i.

Målet er blandt andet at »sikre markante reduktioner i antallet af landbrugsdyr og en styrket indsats for progressiv klimapolitik i den kommende valgperiode«, fremgår det af en pressemeddelelse.

Grøn Alliance vil efter godkendelsen få bogstavbetegnelsen G.

Nestlé vækster i første halvår

Verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé, omsatte i første halvår af 2022 for 329 milliarder danske kroner, og havde en organisk vækst på 8,1 procent. Det viser koncernens regnskab for årets to første kvartaler.

Koncernen forventer en organisk vækst for hele året på mellem 7 og 8 procent.

Ifølge Nestlé-koncernens adm. direktør, Mark Schneider, er man godt tilfreds med fremgangen. 

- I det første halve år har vi leveret stærk organisk vækst og en markant forøgelse i underliggende indtjening pr. aktie. Vores lokale teams har implementeret prisstigninger på en ansvarlig måde. Volume og produktmix har været robust takket være vores stærke brands, differentieret udbud og ledende markedsposition, udtaler han.

- Vi begrænsede påvirkningen af hidtil uset inflationspres og forsyningsbegrænsninger på vores margenudvikling gennem disciplineret omkostningskontrol og operationel effektivitet, parallelt med stigende investeringer i kapitaludgifter, digitalisering og bæredygtighed, tilføjer han.

 

Læs også