En fjerdedel af verdens insekter er forsvundet på 30 år

Mængden af insekter er faldet markant siden 1990 - særligt i Europa står det slemt til. Det viser det hidtil største studie på området, hvor 166 langtidsundersøgelser fra 1.676 områder indgik, skriver fagmediet Økologisk, der har oplysningerne fra The Guardian.

Mængden af insekter er faldet med 24 procent, men tilbagegangen varierer fra region til region. Eksempelvis er tilbagegangen accelererende i Europa, mens den langsomt er ved at flade ud i Nordamerika. Forskerne kan dog ikke svare på, hvorfor det står så slemt til i lige netop Europa.

Tallet er behæftet med en vis usikkerhed, idet der mangler tilstrækkeligt med data fra Sydamerika, Afrika og det sydlige Asien. Tilbagegangen er dog i tråd med en række andre studier, som de seneste år har vist et markant fald i mængden af insekter.

Ifølge studiets hovedforfatter, Roel van Klink fra German Centre for Integrative Biodiversity Research i Leipzig skyldes tilbagegangen formentlig udvidelsen af især byerne og fjernelsen af insekternes levesteder.

Læs også