bannerPos

Ny frøavlskonsulent på Sydfyn og Langeland

Anders Udsen.
29-07-2020 15:59

DLF har ansat Anders Udsen som ny frøavlskonsulent på Sydfyn og Langeland.

Anders Udsen tiltræder jobbet den 1. august. Han kommer fra en stilling som driftsleder på Oreby og Berritzgaard Gods ved Sakskøbing på Lolland. Her har han de seneste ti år stået i spidsen for en flot og alsidig planteavlsbedrift, hvor frøafgrøder har været en væsentlig del af markplanen.  

Anders Udsen stammer fra Brenderup på Fyn. Efter sin uddannelse på Dalum Landbrugsskole med Grønt Diplom har han været ansat på flere fynske godser, inden han fik jobbet som driftsleder på Oreby og Berritzgaard Gods.

- I sit nye job vil han kunne udnytte sin store viden og praktisk erfaring med planteavl i almindelighed og en bred pallette af specialafgrøder i særdeleshed, lyder det i en pressemeddelelse fra DLF.

Anders Udsen afløser Vera Jacobsen, der har haft jobbet som frøavlskonsulent i DLF siden 2006.  

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next