bannerPos

Syddansk Økologi inviterer til Store Lupindag

19-05-2020 10:27

Dyrkning af lupiner som proteinafgrøde vinder mere og mere frem, og afgrøden kan være et godt alternativ til den dyre og CO2-tunge soja, skriver Syddansk Økologi.

Desuden er lupinen brugbar i den mere tørre sandjord, da den er knap så vandtrængende, som for eksempel hestebønnen er.

Hvis man overvejer at dyrke lupiner eller blot at blive lidt klogere på afgrøden, kan man derfor komme med Syddansk Økologi til Store Lupindag i Vojens, som sammen med Danish Agro, DSV Frø og SEGES har sammensat et spændende program.

»Landmanden vil blandt andet kunne høre om strategi for dyrkning og høst, få et lille oplæg om den hvide lupin, som måske kunne være et bedre alternativ end den smalbladede lupin. Derudover kan man høre hvilke økonomiske gevinster, der er ved at udskifte soja med lupin i foderplanen«, skriver Syddansk Økologi.

Arrangementet finder sted fredag 19. juni, og tilmelding finder sted på www.sdø.dk senest 16. juni.

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next