bannerPos

Tican ramt af tysk coronaudbrud

25-06-2020 11:24

Det kan mærkes på Ticans afsætningsmuligheder, at moderkoncernen Tönnies i øjeblikket har lukket sit største slagteri i Tyskland. Det skriver Nordjyske.

Tican har midlertidigt indstillet slagtningen af søer og økologiske svin som en konsekvens af den midlertidige slagterilukning af Tönnies' store slagteri i tyske Rheda-Wiedenbrück.

Men også de slagtede svin, der som halvfabrikata ellers skulle videreforarbejdes på den tyske fabrik, er berørt, da der skal findes andre afsætningskanaler.

- Hele markedet i Tyskland er forstyrret af, at fabrikken er lukket, og det kan godt være, at nogle af de produkter, vi ellers har solgt internt, nu må sælges til en lavere pris, siger Niels Jørgen Villesen, adm. direktør i Tican, til Nordjyske.

 

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next