Kom godt i mål med zinkfri fravænning

Kom og hør om skånsom fravænning af smågrise med HK’s Triplestart-produkter.

Foto: Colourbox

Hornsyld Købmandsgaard A/S vil på fagmessen NutriFair slå et slag for sit fravænningsfoder til smågrise, HK Triplestart, som et bud på den zinkfri fravænning.

Datoen for udfasning af medicinsk zink i smågriseproduktionen nærmer sig hastigt og skal ske senest den 26. juni 2022.

- Det her er super aktuelt, og derfor glæder vi os til at præsentere vores løsning på, hvordan man bedst muligt og mest effektivt udfaser medicinsk zink, siger Lars Kristensen, der er salgschef for svinefoder på Hornsyld Købmandsgaard.

- Der ligger en meget stor viden og erfaring bag produktet, som sælges både på hjemmemarkedet og eksporteres til en række lande, og en del af vores kunder har skiftet med gode resultater, lyder det fra salgschefen.

Skånsom overgang

Lars Kristensen siger, at der ses gode resultater på foder, der indeholder det nye protein, som er meget letfordøjeligt og som derved sikrer en skånsom overgang i fravænningsperioden for smågrise.

AX3 kommer fra virksomheden TripleA i Hornsyld, som Hornsyld Købmandsgaard står bag. Det er her, det nye skånsomme protein-koncentrat til husdyrfoder produceres. Proteinet anvendes også i fjerkræproduktionen, og det bruges både til færdigvareprodukter og hjemmeblander-kunder.

- Vi har et reelt bud på, hvordan man som svineproducent bedst muligt kan udfase zink og samtidig optimere på tilvækst, foderforbrug og sundhed, siger Lars Kristensen og tilføjer, at der er flere elementer i redskabskassen, som gør sig gældende i forbindelse med udfasning af zink.

- Gode råvarer, optimale staldforhold og godt management er vigtige parametre for at bibeholde gode produktionstal. Kombineret med vores Triplestart-koncept har man et godt udgangspunkt for at få udfaset den medicinske zink i sin produktion uden at gå på kompromis med de gode produktionsresultater, påpeger han.

Læs også