bannerPos

Analytiker: - NutriFair er vigtig for os

Jens Kornbeck er en af de Agrocura-medarbejdere, man kan møde på NutriFair. Arkivfoto: Henning Andersen

Henning K. Andersen

12-01-2019 14:00
Rådgivningsselskabet Agrocura er med på messen for tredje år i træk med alle sine medarbejdere. Her præsenterer selskabet sit seneste produkt, VaR Risikostyring.

Hvilke risici er der forbundet ved de enkelte elementer i den øverste styring af sin bedrift, og hvad er vigtigst på et givent tidspunkt?
Den del af bedriftsstyringen har Agrocura fokus på at udrede, og på årets NutriFair messe i Fredericia præsenterer selskabet sit seneste produkt, VaR Risikoanalyse, der hjælper kunden med at holde styr på de aspekter af forretningen.

- Der er findes mange risici i landbruget, og tanken bag VaR Risikoanalyse er at få belyst, hvilke risikoelementer, man især skal have fokus på, og hvilke, man måske ikke skal have helt så meget fokus på eller kan nedprioritere, så man rammer de rigtige risici hurtigst og først og får taget hånd om dem, siger Jens Kornbeck, der er analytiker hos Agrocura.

- Vi arbejder ud fra, hvad det er der primært har konsekvens for bundlinjen. Er det råvarer, vi skal have størst fokus på, fordi der er størst risiko her, eller er det renten, er det aktier, eller hvor kan det ellers være, vi har risici i vores virksomhed.

Alle mand af huse

I de to dage, hvor NutriFair foregår, kan man møde samtlige medarbejdere fra rådgivningsfirmaet. For Agrocura giver det god mening, da messen ifølge Jens Kornbeck er af en vis betydning for firmaet.

"- For os er en af fordelene ved at være med, at der er rigtig mange beslutningstagere med til NutriFair"
Jens Kornbeck, Agrocura

- Det er ikke fordi messen betyder alt for os, men lige så meget fordi, vi er spredt ud over hele landet. Så virksomhedsmæssigt giver det god mening for os at bruge nogle dage sammen rent socialt, men samtidig er det også en vigtig messe for os, og nemt for os at møde vores kunder der, når vi er så bredt funderet i hele landet, siger analytikeren, der ser klare fordele ved at deltage i messen.

- Det er et godt sted for os både at mødes vores nuværende kunder, men også at møde potentielle kunder. For os er en af fordelene ved at være med, at der er rigtig mange beslutningstagere med til NutriFair, så de mennesker, vi kommer i snak med, vil typisk kunne tage en beslutning om et samarbejde mellem os og så den virksomhed, de selv måtte have. Og det er jo også noget, vi forhåbentlig kan profitere noget af, slutter han.

 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next