bannerPos

Analytiker: - NutriFair er vigtig for os

Jens Kornbeck er en af de Agrocura-medarbejdere, man kan møde på NutriFair. Arkivfoto: Henning Andersen

Henning K. Andersen

12-01-2019 14:00
Rådgivningsselskabet Agrocura er med på messen for tredje år i træk med alle sine medarbejdere. Her præsenterer selskabet sit seneste produkt, VaR Risikostyring.

Hvilke risici er der forbundet ved de enkelte elementer i den øverste styring af sin bedrift, og hvad er vigtigst på et givent tidspunkt?
Den del af bedriftsstyringen har Agrocura fokus på at udrede, og på årets NutriFair messe i Fredericia præsenterer selskabet sit seneste produkt, VaR Risikoanalyse, der hjælper kunden med at holde styr på de aspekter af forretningen.

- Der er findes mange risici i landbruget, og tanken bag VaR Risikoanalyse er at få belyst, hvilke risikoelementer, man især skal have fokus på, og hvilke, man måske ikke skal have helt så meget fokus på eller kan nedprioritere, så man rammer de rigtige risici hurtigst og først og får taget hånd om dem, siger Jens Kornbeck, der er analytiker hos Agrocura.

- Vi arbejder ud fra, hvad det er der primært har konsekvens for bundlinjen. Er det råvarer, vi skal have størst fokus på, fordi der er størst risiko her, eller er det renten, er det aktier, eller hvor kan det ellers være, vi har risici i vores virksomhed.

Alle mand af huse

I de to dage, hvor NutriFair foregår, kan man møde samtlige medarbejdere fra rådgivningsfirmaet. For Agrocura giver det god mening, da messen ifølge Jens Kornbeck er af en vis betydning for firmaet.

"- For os er en af fordelene ved at være med, at der er rigtig mange beslutningstagere med til NutriFair"
Jens Kornbeck, Agrocura

- Det er ikke fordi messen betyder alt for os, men lige så meget fordi, vi er spredt ud over hele landet. Så virksomhedsmæssigt giver det god mening for os at bruge nogle dage sammen rent socialt, men samtidig er det også en vigtig messe for os, og nemt for os at møde vores kunder der, når vi er så bredt funderet i hele landet, siger analytikeren, der ser klare fordele ved at deltage i messen.

- Det er et godt sted for os både at mødes vores nuværende kunder, men også at møde potentielle kunder. For os er en af fordelene ved at være med, at der er rigtig mange beslutningstagere med til NutriFair, så de mennesker, vi kommer i snak med, vil typisk kunne tage en beslutning om et samarbejde mellem os og så den virksomhed, de selv måtte have. Og det er jo også noget, vi forhåbentlig kan profitere noget af, slutter han.

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer