bannerPos

BL sætter fokus på juridiske kampe under NutriFair

Man kan møde chefjurist Nikolaj Schultz, fra Bæredygtigt Landbrug og landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra Sønderby Legal samt advokatfirmaets indehaver Hans Sønderby på årets NutriFair-udstilling.

Henning K. Andersen

12-01-2019 13:00
Torsdag inviterer Bæredygtigt Landbrug til møde om vandløb- og myndighedskontrol på NutriFair. Her kan man møde chef- og landbrugsjurister.

Torsdag eftermiddag kan man høre om de juridiske kampe, som Bæredygtigt Landbrug har taget og tager på medlemmernes vegne.

Det sker, når interesseorganisationen holder informationsmøde i messecentret i Fredericia i forbindelse med NutriFair 2019.

Foreningens bestyrelsesmedlem Peter Bohsen byder velkommen kl. 13, og herefter får såvel BL’s chefjurist Nikolaj Schulz som landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra advokatfirmaet Sønderby Legal ordet.

Vandløb og jura

Nikolaj Schulz beretter om emnet »Vandløb – hvad kan jeg gøre juridisk?«. Problemer med f.eks. manglende oprensning af de lokale vandløb opleves således af mange lodsejere som noget af en gordisk knude, men sagerne kan godt vindes med jura og i særdeleshed hydrologisk faglighed, lyder det.

- Danske landmænd bør være opmærksomme på alle deres vandløb – man skal passe på med at komme mange år efter, forklarer Nikolaj Schulz forud for mødet og fortsætter:

- Myndighedernes smertesans er ofte mere veludviklet end deres retfærdighedssans – og derfor er fokus på erstatning afgørende, siger han.

Juridiske håndværktøjer

Til stede ved mødet er også landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra advokatfirmaet Sønderby Legal, der vil gøre de fremmødte i KL klogere på begrebet myndighedskontrol.

- Det, Sønderby Legal gerne vil med oplægget, er at give den enkelte landmand og dennes bisidder velegnede juridiske »håndværktøjer« til at håndtere gængse kontrolbesøg, siger Trine Trærup Olsen.

Til stede vil også være BL’s advokat Hans Sønderby med henblik på at besvare eventuelle spørgsmål. Mødet forventes at slutte omkring kl. 14.45.

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer