bannerPos

BL sætter fokus på juridiske kampe under NutriFair

Man kan møde chefjurist Nikolaj Schultz, fra Bæredygtigt Landbrug og landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra Sønderby Legal samt advokatfirmaets indehaver Hans Sønderby på årets NutriFair-udstilling.

Henning K. Andersen

12-01-2019 13:00
Torsdag inviterer Bæredygtigt Landbrug til møde om vandløb- og myndighedskontrol på NutriFair. Her kan man møde chef- og landbrugsjurister.

Torsdag eftermiddag kan man høre om de juridiske kampe, som Bæredygtigt Landbrug har taget og tager på medlemmernes vegne.

Det sker, når interesseorganisationen holder informationsmøde i messecentret i Fredericia i forbindelse med NutriFair 2019.

Foreningens bestyrelsesmedlem Peter Bohsen byder velkommen kl. 13, og herefter får såvel BL’s chefjurist Nikolaj Schulz som landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra advokatfirmaet Sønderby Legal ordet.

Vandløb og jura

Nikolaj Schulz beretter om emnet »Vandløb – hvad kan jeg gøre juridisk?«. Problemer med f.eks. manglende oprensning af de lokale vandløb opleves således af mange lodsejere som noget af en gordisk knude, men sagerne kan godt vindes med jura og i særdeleshed hydrologisk faglighed, lyder det.

- Danske landmænd bør være opmærksomme på alle deres vandløb – man skal passe på med at komme mange år efter, forklarer Nikolaj Schulz forud for mødet og fortsætter:

- Myndighedernes smertesans er ofte mere veludviklet end deres retfærdighedssans – og derfor er fokus på erstatning afgørende, siger han.

Juridiske håndværktøjer

Til stede ved mødet er også landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra advokatfirmaet Sønderby Legal, der vil gøre de fremmødte i KL klogere på begrebet myndighedskontrol.

- Det, Sønderby Legal gerne vil med oplægget, er at give den enkelte landmand og dennes bisidder velegnede juridiske »håndværktøjer« til at håndtere gængse kontrolbesøg, siger Trine Trærup Olsen.

Til stede vil også være BL’s advokat Hans Sønderby med henblik på at besvare eventuelle spørgsmål. Mødet forventes at slutte omkring kl. 14.45.

 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next