bannerPos

Bliv klogere på økologi

Effektivt Landbrugs lounge, som man finder i tilknytning til mediehusets stand på NutriFair, byder både onsdag og torsdag på en række spændende indlæg om økologi. Indlæggene forestås af konsulenter fra Økologisk Landsforening.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
12-01-2019 09:30
Et samarbejde mellem Effektivt Landbrug og Økologisk Landsforening betyder, at landbrugselever og landmænd kan få ny viden om økologi og hinanden. Rammen er Effektivt Landbrugs lounge-område på NutriFair

Økologi buldrer frem. Stadig flere landmænd lægger om, og forbrugerne putter  måned efter måned flere økologiske fødevarer i deres indkøbsvogne.

Ifølge en frisk prognose fra Økologisk Landsforening fortsætter denne udvikling i de kommende år. Allerede om tre år vil der eksempelvis være brug for en produktion af økologiske grøntsager, der er 50 procent større end i dag for at imødekomme den voksende efterspørgsel.

- Det betyder selvsagt, at der er et stort forretningspotentiale for danske landmænd i at udnytte den stigende efterspørgsel. Derfor er det for os som fagblad helt naturligt at sætte fuldt fokus på økologi på dette års NutriFair, forklarer Effektivt Landbrugs chefredaktør Jacob Lund-Larsen.

Unge og modne landmænd kan mødes

Avisen indbyder i samarbejde med Økologisk Landsforening alle økologi-interesserede på NutriFair til at komme og høre mere om fremtidens muligheder. Rammen er Effektivt Landbrugs loungeområde, som man finder i tilknytning til mediehusets stand. Her byder avisen både onsdag og torsdag på en række spændende indlæg om økologi, som forestås af Økologisk Landsforening.

For at trække en tråd fra nutiden til fremtiden, inviteres alle besøgende sammen med landbrugselever fra Gråsten, Kjærgård, Asmildkloster og Agricollege indenfor i loungeområdet.

- Her er det tanken, at etablerede landmænd og den kommende generation kan høre indlæggene sammen, og at man derefter kan mødes og debattere fremtidens landbrug. Måske kan kimen endda lægges til et samarbejde eller to. Dansk landbrug står jo som bekendt foran en enorm udfordring med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og med at få nye ejere ind på bedrifterne. Så hvorfor ikke bruge den fantastiske mulighed, som NutriFair byder på, til at netværke fagligt – også inden for økologien. Det vil vi gerne give vores bidrag til, pointerer Jacob Lund-Larsen.

Tilbud om omlægningstjek

Fra Økologisk Landsforening, der også udstiller på NutriFair, lyder der en klar opfordring til alle landmænd, som overvejer at lægge om til økologi, til at tage imod et gratis omlægningstjek. Det består af et uforpligtende besøg af en omlægningskonsulent, der vurderer gårdens styrker og svagheder i forhold til økologisk drift.

Landsforeningen har tilbudt omlægningstjek siden 2008 og har alene i 2018 gennemført mere end 170 omlægningstjek.

- Med den nuværende vækst i salget af økologi, kan der meget hurtigt komme til at mangle producenter af flere produkttyper. Tag en snak med dit mejeri eller slagteri, så du er klar, når de igen efterlyser landmænd, der kan producere økologisk mælk, svin, fjerkræ eller æg, siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer