bannerPos

Bliv klogere på økologi

Effektivt Landbrugs lounge, som man finder i tilknytning til mediehusets stand på NutriFair, byder både onsdag og torsdag på en række spændende indlæg om økologi. Indlæggene forestås af konsulenter fra Økologisk Landsforening.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
12-01-2019 09:30
Et samarbejde mellem Effektivt Landbrug og Økologisk Landsforening betyder, at landbrugselever og landmænd kan få ny viden om økologi og hinanden. Rammen er Effektivt Landbrugs lounge-område på NutriFair

Økologi buldrer frem. Stadig flere landmænd lægger om, og forbrugerne putter  måned efter måned flere økologiske fødevarer i deres indkøbsvogne.

Ifølge en frisk prognose fra Økologisk Landsforening fortsætter denne udvikling i de kommende år. Allerede om tre år vil der eksempelvis være brug for en produktion af økologiske grøntsager, der er 50 procent større end i dag for at imødekomme den voksende efterspørgsel.

- Det betyder selvsagt, at der er et stort forretningspotentiale for danske landmænd i at udnytte den stigende efterspørgsel. Derfor er det for os som fagblad helt naturligt at sætte fuldt fokus på økologi på dette års NutriFair, forklarer Effektivt Landbrugs chefredaktør Jacob Lund-Larsen.

Unge og modne landmænd kan mødes

Avisen indbyder i samarbejde med Økologisk Landsforening alle økologi-interesserede på NutriFair til at komme og høre mere om fremtidens muligheder. Rammen er Effektivt Landbrugs loungeområde, som man finder i tilknytning til mediehusets stand. Her byder avisen både onsdag og torsdag på en række spændende indlæg om økologi, som forestås af Økologisk Landsforening.

For at trække en tråd fra nutiden til fremtiden, inviteres alle besøgende sammen med landbrugselever fra Gråsten, Kjærgård, Asmildkloster og Agricollege indenfor i loungeområdet.

- Her er det tanken, at etablerede landmænd og den kommende generation kan høre indlæggene sammen, og at man derefter kan mødes og debattere fremtidens landbrug. Måske kan kimen endda lægges til et samarbejde eller to. Dansk landbrug står jo som bekendt foran en enorm udfordring med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og med at få nye ejere ind på bedrifterne. Så hvorfor ikke bruge den fantastiske mulighed, som NutriFair byder på, til at netværke fagligt – også inden for økologien. Det vil vi gerne give vores bidrag til, pointerer Jacob Lund-Larsen.

Tilbud om omlægningstjek

Fra Økologisk Landsforening, der også udstiller på NutriFair, lyder der en klar opfordring til alle landmænd, som overvejer at lægge om til økologi, til at tage imod et gratis omlægningstjek. Det består af et uforpligtende besøg af en omlægningskonsulent, der vurderer gårdens styrker og svagheder i forhold til økologisk drift.

Landsforeningen har tilbudt omlægningstjek siden 2008 og har alene i 2018 gennemført mere end 170 omlægningstjek.

- Med den nuværende vækst i salget af økologi, kan der meget hurtigt komme til at mangle producenter af flere produkttyper. Tag en snak med dit mejeri eller slagteri, så du er klar, når de igen efterlyser landmænd, der kan producere økologisk mælk, svin, fjerkræ eller æg, siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

 

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next