Klima-dagsordenen præger NutriFair 2019

Jacob Lund-Larsen 12-01-2019 14:00:24
Projektleder Jørgen Kronborg fra Messe C i Fredericia kunne i går konstatere, at der er fuld gang i opbygningen af de 257-stande, der kommer til at fylde NutriFair 2019, der afvikles onsdag og torsdag i den kommende uge. Foto: Jacob Lund-Larsen.
Husdyrmessen i Fredericia sætter med 257 udstillere og en stort anlagt bioenergiudstilling udstillerrekord.

Det er ikke kun erhvervsklimaet, der præger årets NutriFair. Det gør det globale klima også. For som i resten af samfundet er klimadebatten rykket højt på agendaen hos Messe C i Fredericia, som arrangører NutriFair-messen. Messen sætter i år udstillerrekord med 257 udstillere.

- Landmændene er en del af løsningen i hele klimaspørgsmålet. Jeg har en klar opfattelse af, at danske landmænd er ekstremt dygtige og opmærksomme på klimaet og meget miljøbevidste.

- Det må NutriFair gerne være med til at tale ind i og derved bidrage til at løfte erhvervet, fordi landmændene ofte bliver beskyldt for at svine miljøet, siger Jørgen Kronborg. Han er projektleder hos Messe C i Fredericia, og dermed hovedansvarlig for messens afvikling.

 

Landbruget som løsning

Projektlederen pointerer, at bioenergi leveret fra danske landbrug bliver et større og større samfundsaktiv i disse år. Og Kris Vetter, der er redaktør for bladet Bioenergimagasinet, fortæller, at 80 procent af de råvarer, der indgår i biogas, kommer fra landmanden selv.

- Fra at have været 100 procent fødevareleverandør, er landbruget i dag på vej til at blive den førende energileverandør, siger Kris Vetter, der er primus motor bag den stort anlagte bioenergiudstilling og -konference, som er en del af årets NutriFair-messe.

- Få erhverv er så innovative og omstillingsparate som det danske landbrug, der i øvrigt også er verdensberømt for sin miljøvenlighed. Den danske landmand er en del af løsningen og ikke problemet, når vi taler om at skabe en bedre verden, tilføjer projektleder Jørgen Kronborg, der har ladet FN’s verdensmål være med til at sætte en dagsorden på hele årets messe.

- Verdensmålet er i mine øjne et genialt stykke papir, hvor vi har noget fælles at tale ud fra. Der er faktisk nogen, der har forholdt sig til nogle fælles målsætninger. Det er en vigtig dagsorden, som vi næsten »skal« gå ind i. Det nytter ikke noget at forholde sig neutralt til dette vigtige klimaspørgsmål, vurderer Jørgen Kronborg.

 

Lastbiler tager biogas til sig

Og så kommer projektlederen med et konkret eksempel på, hvor landbruget i stigende omfang kan blive kendt for at levere klimaløsninger.

- Vi har også en logistikmesse her i Messe C. Og udviklingsdirektøren fra en af verdens største lastbilfirmaer, Iveco, har fortalt, at det er biogas, der er fremtiden for den tunge del af transportsektoren. Det er ikke el-lastbiler, vi ser i første omgang.

- Og lad os nu forestille os, at de omkring 6.000 lastbiler, der triller over de danske grænser i døgnet, pludselig begynder at kører på biogas fra landbruget de fleste af dem, så er det jo en helt anden dimension af klimavenlighed, som landbruget bidrager med, end den som vi debatterer i dag, hvor det handler om koprutter på marken. Det synes jeg er spændende, understreger Jørgen Kronborg.

FN’s verdensmål – der handler om at lave en mere bæredygtig udvikling i verden – kan man se illustrativt udstillet i den mellemgang, der forbinder hal A og D i Messe C, hvor NutriFair og bioenergimessen afvikles onsdag og torsdag i den kommende uge.

Et oplagt sted at netværke
Faglig sparring og udbygning af netværk er en grundpille i NutriFair-konceptet. Og i år sættes der yderligere fokus på området.
- Vi etablerer en decideret netværkszone – en netværkscafé med kaffe, brød, hyggelige loungemøbler og afslappet stemning, hvor besøgende beslutningstagere, udstillere, folk fra organisationer, samarbejdspartnere med flere kan netværke. Det bliver i Hal D, i tilknytning til det store biogas-temaområde, fortæller Jørgen Kronborg, der er projektleder på messen.

30 nye
Messen har i år cirka 30 nye udstillere.
- Mønsteret er, at NutriFair har et enormt godt renommé som en rigtig god messe med plads til de vigtige ben, der handler om produktnyheder i branchen, at man kan møde sit netværk, gøre en god handel og få noget ny viden, siger Jørgen Kronborg.
90 procent af de adspurgte besøgende svarede i 2018, at de kom til NutriFair for at dyrke deres netværk. 92 procent kom for at se nyheder i branchen, mens 71 procent kom med henblik på fremtidige investeringer.

 

Her foregår det
NutriFair 2019 finder sted i Messecentret i Fredericia, der ligger på Vestre Ringvej 101 i udkanten af byen.
Det er ottende gang, NutriFair løber af stabelen. Messen blev første gang afholdt i 2012. Den arrangeres af Messe C i Fredericia i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører.

 

Det er gratis – men husk tilmelding
Messen er åben onsdag den 16. januar fra kl. 09.00 til kl. 17.00 og torsdag den 17. januar i samme tidsrum.
Det er gratis for fagfolk i branchen at deltage på NutriFair, men registrering er nødvendig. Det kan foretages via www.nutrifair.billetexpressen.dk.

 

Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Stillestående maskiner koster kassen

23-01-2019 11:00:52

En ny sprøjte, der kun bruges få gange om året, bliver hurtigt den største udgift. Det fremgår af en ny type beregning af de samlede omkostninger pr. afgrøde eller mark, som LandboThy har udviklet.


Ro i løbeafdelingen: Medarbejder introducerede ide

23-01-2019 11:00:37

Arbejdet i løbeafdelingen er blevet mere roligt, efter at en tidligere medarbejder introducerede en ny metode hos Claus Bruun Jørgensen i Tinglev.


75 procent af danske planteavlere vil gerne bruge gradueret gødskning

23-01-2019 10:30:40

Det viser en ny undersøgelse fra Yara blandt de skandinaviske landmænd om deres ønsker og forventninger til fremtidig anvendelse af præcisionslandbrug.


Debat: DN-Præsident på afveje

23-01-2019 10:00:29

Miljøet har det bedre. Det bør Danmarks Naturfredningsforening anerkende, mener skribenten.


Minus i svinestalden – opmuntring for 2019

23-01-2019 09:40:35

Mens svineproducenterne fra 2017 til 2018 har været på en historisk rutsjebanetur, er det gået mere jævnt for sig hos mælkeproducenterne. Sådan lød det i går, da LandboLimfjord fremlagde deres estimerede regnskabsresultater for 2018 og kiggede i krystalkuglen for 2019.


Ny genetik sætter fokus på osteproduktion

23-01-2019 09:00:57

Fra slutningen af januar vil man kunne bestille tyresæd fra den Italienske virksomhed Inseme direkte hos Mosegården A/S. Genetik, som blandt andet sætter fokus på mælk, der er velegnet til osteproduktion.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28781 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer