bannerPos

Økonomisystem fra Seges har wow-effekt

Dashboardet på landmand.dk giver et helt andet overblik over de løbende økonomiske poster, end det før har været kutyme i landbruget. Skærmdump fra landmand.dk

Henning K. Andersen

12-01-2019 12:00
For et år siden satte Seges gang i sit tilbud på et økonomisk overblik via landmand.dk. Nu er systemet kommet ud til 250 landmænd, og på NutriFair tropper man op for at vise, hvad systemet har at byde på.

Det kan virke som noget tørt stads at skulle beskæftige sig med de løbende udgifter, der er forbundet med enhver landbrugsproduktion. Derfor satte Seges i sidste år gang i sit såkaldte dashboard, der giver et godt overblik over de forskellige finansielle poster, der er knyttet til de enkelte landbrug.

Ifølge Nicolai Fog Hansen, der står bag dashboardet, opfylder det et længe ikke-udført behov hos danske landmænd.

- Når en landmand konterer et bilag, så kommer det jo ind på forskellige konti, og der er rigtig mange landmænd, der har savnet at vide, hvor meget det beløber sig til, hvor meget det er i maskinomkostninger eller driftsvedligehold, og hvor meget gemmer der sig i den sum, siger han og fortsætter:

- Og det har vi nu lavet en webfont, der kan undersøge, og lagt den på landmand.dk. Så egentlig er det en adgang til altid at have et overblik over et regnskab. Man kan også sammenligne det med et årsregnskab, man egentlig kan se på dagsbasis.

Wow-effekt og frustration

I skrivende stund er der koblet 250 landmænd op på dashboardet, og reaktionerne fra de tilmeldte har været af lidt blandet karakter, fortæller Nicolai Fog Hansen. Og det er der naturlige grunde til.

- Umiddelbart får folk en wow-oplevelse. Det er sådan et overblik, og et indblik, som folk har savnet. Men når de så har kigget nærmere på det, bliver de måske lidt frustreret over, at kontoerne ser lidt anderledes ud, end de havde forventet. Men det er fordi, det kræver noget disciplin i bogføringen. Hvis man køber foder, og ikke får det konteret som foder, så slår det jo ikke igennem, siger han og fortsætter:

- Men når man så typisk har fået en snak med sin assistent eller farmsekretær om, at det her skal på plads, og så giver det sådan set mening derfra. Landmænd begynder også at kontere oftere, i stedet for at alle bilag ligger i en plastikpose, indtil der skal betales moms, og så bliver det hele tastet ind. På den måde får man en løbende ajourføring, og derfor kan de pludselig få et løbende overblik, som de egentlig aldrig har haft tidligere.

Man kan møde Nicolai Fog Hansen og se nærmere til dashboardet hos Seges på NutriFair.

 

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer