bannerPos

Økonomisystem fra Seges har wow-effekt

Dashboardet på landmand.dk giver et helt andet overblik over de løbende økonomiske poster, end det før har været kutyme i landbruget. Skærmdump fra landmand.dk

Henning K. Andersen

12-01-2019 12:00
For et år siden satte Seges gang i sit tilbud på et økonomisk overblik via landmand.dk. Nu er systemet kommet ud til 250 landmænd, og på NutriFair tropper man op for at vise, hvad systemet har at byde på.

Det kan virke som noget tørt stads at skulle beskæftige sig med de løbende udgifter, der er forbundet med enhver landbrugsproduktion. Derfor satte Seges i sidste år gang i sit såkaldte dashboard, der giver et godt overblik over de forskellige finansielle poster, der er knyttet til de enkelte landbrug.

Ifølge Nicolai Fog Hansen, der står bag dashboardet, opfylder det et længe ikke-udført behov hos danske landmænd.

- Når en landmand konterer et bilag, så kommer det jo ind på forskellige konti, og der er rigtig mange landmænd, der har savnet at vide, hvor meget det beløber sig til, hvor meget det er i maskinomkostninger eller driftsvedligehold, og hvor meget gemmer der sig i den sum, siger han og fortsætter:

- Og det har vi nu lavet en webfont, der kan undersøge, og lagt den på landmand.dk. Så egentlig er det en adgang til altid at have et overblik over et regnskab. Man kan også sammenligne det med et årsregnskab, man egentlig kan se på dagsbasis.

Wow-effekt og frustration

I skrivende stund er der koblet 250 landmænd op på dashboardet, og reaktionerne fra de tilmeldte har været af lidt blandet karakter, fortæller Nicolai Fog Hansen. Og det er der naturlige grunde til.

- Umiddelbart får folk en wow-oplevelse. Det er sådan et overblik, og et indblik, som folk har savnet. Men når de så har kigget nærmere på det, bliver de måske lidt frustreret over, at kontoerne ser lidt anderledes ud, end de havde forventet. Men det er fordi, det kræver noget disciplin i bogføringen. Hvis man køber foder, og ikke får det konteret som foder, så slår det jo ikke igennem, siger han og fortsætter:

- Men når man så typisk har fået en snak med sin assistent eller farmsekretær om, at det her skal på plads, og så giver det sådan set mening derfra. Landmænd begynder også at kontere oftere, i stedet for at alle bilag ligger i en plastikpose, indtil der skal betales moms, og så bliver det hele tastet ind. På den måde får man en løbende ajourføring, og derfor kan de pludselig få et løbende overblik, som de egentlig aldrig har haft tidligere.

Man kan møde Nicolai Fog Hansen og se nærmere til dashboardet hos Seges på NutriFair.

 

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next