bannerPos

Tysk foderkæmpe søger både gæster og partnere i Danmark

Euroduna er leveringsdygtig i en lang række foderingrediensprodukter, og vil gerne være større på blandt andet det danske marked.

Henning K. Andersen

12-01-2019 13:30
I et forsøg på at vækste her til lands er en af udstillerne, tyske Euroduna Rohstoffe, ikke kun på jagt efter gæster på messen. Firmaet leder også efter nye samarbejdspartnere.

I Barmstedt nær Hamborg havn holder Euroduna Rohstoffe til. Selskabet, der er en af de førende leverandører af råvarer og ingredienser til foderblandinger i Europa, har ambitioner om at vækste i Danmark, og derfor er selskabet til stede på NutriFair, ikke kun for at komme i kontakt med gæster, men også med andre udstillere.

- Vi glæder os til at møde aktørerne på NutriFair, fortælle om os selv og blive mere kendte i Danmark. Vi håber at opbygge nye netværk – også i forbindelse med udstillerfesten, siger selskabets salgschef Robin Dubbeldam.

I det nordtyske har Euroduna for nyligt åbnet et 2.400 kvadratmeter stort lager, hvor et nyt på 1.750 kvadratmeter er under opførelse.

I Danmarks baghave

Med blot cirka halvanden times kørsel til den dansk-tyske grænse kan Euroduna således hurtigt klare forsendelser til Danmark. Og NutriFair er af stor interesse for det tyske selskab.

- Vi har allerede aktiviteter i Danmark, og vi vil gerne booste engagementet yderligere. Med 250 udstillere og næsten udsolgt er NutriFair et meget spændende forum for os, og vi påtænker at komme igen de kommende år, hvis deltagelsen er en succes, fortæller Robin Dubbeldam,

som er tredje generation i den familieejede virksomhed.
Det tyske selskab er blandt andet leveringsdygtig i kartoffelprotein, lactose og mælkepulver.

 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next