bannerPos

Vil kapre flere potentielle svineproducenter

Der skal laves om på den vigende interesse for at blive svineproducent, mener Dorte Himmelstrup, der er formand for uddannelsesudvalget på Dalum Landbrugsskole, og – som billedet antyder – selv er svineproducent. Man kan møde hende onsdag den 16. januar kl. 10-12 på Dalum Landbrugsskoles stand på NutriFair.

Henning K. Andersen

12-01-2019 14:30
I en tid med faldende optag på landbrugsuddannelserne, går svineproducenter nu til kamp for at få flere landbrugselever til at gå den vej.

Det er svære tider for landbrugsuddannelsen generelt, specielt med henblik på svineproduktion. På landsplan faldt antallet af landbrugselever (2. hovedforløb) med speciale i svineproduktion fra 160 elever i 2017 til 93 elever i 2018, hvilket svarer til et fald på 42 procent.

Men det skal der laves om på, hvis det står til Dorte Himmelstrup, der er formand for Uddannelsesudvalget på Dalum Landbrugsskole og svineproducent på Sydfyn. Således har Dalum Landbrugsskoles uddannelsesudvalg sat gang i et svinepraktikkorps som et modsvar til den vigende interesse.

- Alle, der viser interesse for vores erhverv, skal inviteres ud og se, hvad det er, vi har at byde på. Derfor har vi kontaktet vores kolleger og spurgt: Har du ikke lyst til at være med til at præsentere vores erhverv over for de unge mennesker fra landbrugsskolerne, siger Dorte Himmelstrup.

15 har sagt ja

Foreløbig har 15 fynske svineproducenter sagt ja til at være udstillingsvindue for dansk svineproduktion, og allerede i løbet af foråret vil de første 56 grundforløbselever fra Dalum Landbrugsskole blive tilbudt et praktikbesøg hos én af praktikværterne.  

- Jeg forventer jo ikke, at alle skal vælge svineerhvervet, men jeg vil gerne have lov til at præsentere vores erhverv. Jeg synes, vi har et spændende erhverv med nogle fantastiske arbejdspladser, hvor der er rigtig mange karrieremuligheder, siger Dorte Himmelstrup.

Hilser tiltag velkomment

Det nye initiativ hilses velkommen af uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

- Det er rigtig godt, at branchen åbner op og inviterer indenfor. Landbruget har virkelig meget at byde på, og som skole har vi en forpligtelse til at vise mest muligt frem, så eleverne kan træffe et kvalificeret karrierevalg. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med det nye initiativ, som jeg er sikker på, at både vi og eleverne vil få stor glæde af, siger Eric Wanscher.

Dorte Himmelstrup vil være til stede på Dalum Landbrugsskoles stand i Fredericia, onsdag den 16. januar kl. 10-12. Her kan man møde hende og høre mere om tankerne bag initiativet.

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer