Nu kan der indstilles elever med øko-interesse

De glade vindere fra sidste år. Foto: L&F.

Landbrug & Fødevarers Økologisektion kårer i 2021 for tredje gang årets Øko-elev i forbindelse med sektionens årsmøde den 28. oktober på Nordjyllands Landbrugsskole.

Landbrugselever på alle trin af uddannelsen i praktik eller på skole såvel som elever, der er færdiguddannet i 2021 kan indstilles til prisen, som kaster et pengebeløb på 5.000 kroner til førstepladsen.

Titlen som årets Øko-elev uddeles til en landbrugselev, der viser særlig interesse for den økologiske driftsform, som er nysgerrig på det økologiske håndværk, og som tør udfordre vanetænkningen.

- Vi har bare så meget brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod på at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor, ikke mindst i lyset af forventningen om vækst i økologien i de kommende år. Det er derfor med stor fornøjelse, at vi igen i år vil kåre årets Øko-elev, hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen, siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen.

Til kåringen af årets Øko-elev er sammensat et bredt dommerpanel bestående af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, chef for SEGES Økologi Innovation, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Landbrugselever kan indstilles til prisen af enten elevens underviser(e), elevens praktikvært eller eleven selv senest 1. oktober 2021 til Søren Vang, L&F Økologi på mail: svan@lf.dk.

 

Læs også