bannerPos

BL vil debattere natur med økologerne

Alle elsker vi naturen, og alle har vi brug for fødevarer, så der er ingen grund til at tale om modsætninger, mener Bæredygtigt Landbrug.

Redaktionen

24-05-2019 13:38
Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Hvorfor taler så mange om natur og landbrug som hinandens modsætninger? Er der ikke netop behov for en bæredygtig og intensiveret landbrugsproduktion på landbrugsarealerne, så der bliver plads til naturen, og så vi kan lade natur være natur og landbrug være landbrug?

Sådan lyder oplægget til en debat på Naturmødet i Hirtshals i dag, fredag kl. 12. »Plads til naturen kræver intensiv landbrugsproduktion« kaldes arrangementet – der er blevet til på initiativ af Bæredygtigt Landbrug og har deltagelse af både BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen og formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster.

Plads til natur og landbrug

- Selvom der findes gode tiltag såsom blomsterstriber, vil monokultur i landbrugslandet altid være det modsatte af biodiversitet – uanset om vi taler om konventionelt eller økologisk landbrug. Ingen af os er jo interesseret i ukrudt i maden, lyder det fra Jørgen Evald Jensen.

- Netop derfor er det så vigtigt at skille tingene ad og erkende, at dér vil vi have landbrugsarealer, og hér vil vi have natur. Plads til naturen fordrer således en intensiv landbrugsproduktion på markerne med store og stærke afgrøder med dybe rødder, der kan samle næringsstoffer og vand op dybt nede i jorden, tilføjer den faglige direktør.

Bæredygtigt Landbrug er dette forår kommet med et udspil til en national planteavlsstrategi, der giver plads til både natur og landbrugsproduktion – en landbrugsproduktion, der udnytter Landbrugspakkens gødningskvote fuldt ud, ikke mindst til gavn for naturen.

Naturmødet i Hirtshals åbnede i går og slutter lørdag. Fredagens debat finder sted på den såkaldte Zenit-scene, hvor Zetlands direktør Jakob Moll er vært.

laj

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next