bannerPos

BL vil debattere natur med økologerne

Alle elsker vi naturen, og alle har vi brug for fødevarer, så der er ingen grund til at tale om modsætninger, mener Bæredygtigt Landbrug.

Redaktionen

24-05-2019 13:38
Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Hvorfor taler så mange om natur og landbrug som hinandens modsætninger? Er der ikke netop behov for en bæredygtig og intensiveret landbrugsproduktion på landbrugsarealerne, så der bliver plads til naturen, og så vi kan lade natur være natur og landbrug være landbrug?

Sådan lyder oplægget til en debat på Naturmødet i Hirtshals i dag, fredag kl. 12. »Plads til naturen kræver intensiv landbrugsproduktion« kaldes arrangementet – der er blevet til på initiativ af Bæredygtigt Landbrug og har deltagelse af både BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen og formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster.

Plads til natur og landbrug

- Selvom der findes gode tiltag såsom blomsterstriber, vil monokultur i landbrugslandet altid være det modsatte af biodiversitet – uanset om vi taler om konventionelt eller økologisk landbrug. Ingen af os er jo interesseret i ukrudt i maden, lyder det fra Jørgen Evald Jensen.

- Netop derfor er det så vigtigt at skille tingene ad og erkende, at dér vil vi have landbrugsarealer, og hér vil vi have natur. Plads til naturen fordrer således en intensiv landbrugsproduktion på markerne med store og stærke afgrøder med dybe rødder, der kan samle næringsstoffer og vand op dybt nede i jorden, tilføjer den faglige direktør.

Bæredygtigt Landbrug er dette forår kommet med et udspil til en national planteavlsstrategi, der giver plads til både natur og landbrugsproduktion – en landbrugsproduktion, der udnytter Landbrugspakkens gødningskvote fuldt ud, ikke mindst til gavn for naturen.

Naturmødet i Hirtshals åbnede i går og slutter lørdag. Fredagens debat finder sted på den såkaldte Zenit-scene, hvor Zetlands direktør Jakob Moll er vært.

laj

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next