bannerPos

Dansk økologipolitik er finalist til verdenspris

Dansk økologi kan vinde årets Future Policy Award, når FN finder vinderen senere i denne måned.

Henning K. Andersen

04-10-2018 09:33
Dansk økologipolitik vurderes som en af de mest effektive i verden og er nu udpeget som en af otte finalister til FN’s Future Policy Award.

Danmark er udpeget som finalist til prisen Future Policy Award 2018. Det offentliggør FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation, FAO, i dag. 

Prisen har til formål at udvikle og udbrede politik, der skaber bæredygtig fødevareproduktion og forbrug. I år uddeles der priser for økologipolitik, og i alt 51 politikker fra 25 lande er nomineret. En jury har nu udpeget en liste med otte finalister, som udover Danmark omfatter Brasilien, Ecuador, Indien, Filippinerne, Senegal, USA og FN’s TEEBAgrifood. 

Stolte over resultaterne
Det er ’Økologiplan Danmark 2011-2020 – sammen om mere økologi’, der er indstillet til Future Policy Award 2018. Planen blev lavet af Fødevareminister Mette Gjerskov i 2011 og udbygget i 2015 under Dan Jørgensen. 

Økologisk Landsforening var dybt involveret i udviklingen af planen, og det glæder foreningens politiske direktør, Paul Holmbeck, at den fremhæves som en af de mest effektive økologi-politikker i verden.

- Som med vindmølleeventyret har et vedholdende og visionært politisk fokus og investeringer bidraget til at gøre Danmark til verdens førende økologiland. Dansk økologipolitik virker og har skabt ny viden, nye markeder og omlægning til økologi - til gavne for miljø, dyrevelfærd og mad fri for pesticidrester. Vi er stolte over, at vores økologipolitik får anerkendelse på globalt plan - også fordi vi lige nu kæmper herhjemme for at fastholde og udbygge væsentlige dele af denne politik, siger Paul Holmbeck, som har rådgivet politikere og organisationsledere i flere end 30 lande de sidste fem år med udgangspunkt i erfaringerne fra den danske økologi-model. Han fortsætter:

- Vi håber, at danske politikere helt aktuelt sikrer finansiering i finansloven til investeringer i økologiforskning, markedsudvikling og uddannelse - alle områder hvor statslige investeringer er faldet de senere år - så Danmark fastholder frontløber-positionen indenfor økologi.

Vinderne hyldes i Rom 
Årets pris tildeles af FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), World Future Council (WFC) og IFOAM-Organics International. 
- Økologiens potentiale for at sikre sund ernæring for alle og tackle social uretfærdighed, klimaforandringer og tab af biodiversitet er internationalt anerkendt. Disse ’shortlistede’ politikker understreger, at politikere i alle verdens hjørner har hørt alarmen og har taget action. Lad os fremhæve og belønne disse effektive politikker, siger Peggy Miars, World Board President for IFOAM - Organics International.

Vinderne af årets Fulture Policy Award vil blive annonceret den 12. oktober 2018 og fejret under World Food Week ved en ceremoni den 15. oktober 2018 på FAO’s hovedkvarter i Rom. 

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer