Dansk økologipolitik er finalist til verdenspris

Henning K. Andersen 04-10-2018 09:33:37
Dansk økologi kan vinde årets Future Policy Award, når FN finder vinderen senere i denne måned.
Dansk økologipolitik vurderes som en af de mest effektive i verden og er nu udpeget som en af otte finalister til FN’s Future Policy Award.

Danmark er udpeget som finalist til prisen Future Policy Award 2018. Det offentliggør FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation, FAO, i dag. 

Prisen har til formål at udvikle og udbrede politik, der skaber bæredygtig fødevareproduktion og forbrug. I år uddeles der priser for økologipolitik, og i alt 51 politikker fra 25 lande er nomineret. En jury har nu udpeget en liste med otte finalister, som udover Danmark omfatter Brasilien, Ecuador, Indien, Filippinerne, Senegal, USA og FN’s TEEBAgrifood. 

Stolte over resultaterne
Det er ’Økologiplan Danmark 2011-2020 – sammen om mere økologi’, der er indstillet til Future Policy Award 2018. Planen blev lavet af Fødevareminister Mette Gjerskov i 2011 og udbygget i 2015 under Dan Jørgensen. 

Økologisk Landsforening var dybt involveret i udviklingen af planen, og det glæder foreningens politiske direktør, Paul Holmbeck, at den fremhæves som en af de mest effektive økologi-politikker i verden.

- Som med vindmølleeventyret har et vedholdende og visionært politisk fokus og investeringer bidraget til at gøre Danmark til verdens førende økologiland. Dansk økologipolitik virker og har skabt ny viden, nye markeder og omlægning til økologi - til gavne for miljø, dyrevelfærd og mad fri for pesticidrester. Vi er stolte over, at vores økologipolitik får anerkendelse på globalt plan - også fordi vi lige nu kæmper herhjemme for at fastholde og udbygge væsentlige dele af denne politik, siger Paul Holmbeck, som har rådgivet politikere og organisationsledere i flere end 30 lande de sidste fem år med udgangspunkt i erfaringerne fra den danske økologi-model. Han fortsætter:

- Vi håber, at danske politikere helt aktuelt sikrer finansiering i finansloven til investeringer i økologiforskning, markedsudvikling og uddannelse - alle områder hvor statslige investeringer er faldet de senere år - så Danmark fastholder frontløber-positionen indenfor økologi.

Vinderne hyldes i Rom 
Årets pris tildeles af FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), World Future Council (WFC) og IFOAM-Organics International. 
- Økologiens potentiale for at sikre sund ernæring for alle og tackle social uretfærdighed, klimaforandringer og tab af biodiversitet er internationalt anerkendt. Disse ’shortlistede’ politikker understreger, at politikere i alle verdens hjørner har hørt alarmen og har taget action. Lad os fremhæve og belønne disse effektive politikker, siger Peggy Miars, World Board President for IFOAM - Organics International.

Vinderne af årets Fulture Policy Award vil blive annonceret den 12. oktober 2018 og fejret under World Food Week ved en ceremoni den 15. oktober 2018 på FAO’s hovedkvarter i Rom. 

L&F glæder sig over fald i antibiotikaforbrug

24-01-2019 12:00:54

I 2018 lykkedes det endnu en gang de danske landmænd at reducere antibiotikaforbruget pr. svin, så forbruget nu er nedbragt med 18 procent de seneste fem år.


Årsmøde i Økologisk VKST: Økologien går kun en vej – opad

24-01-2019 11:00:50

Ved det rekordstore årsmøde i Økologisk VKST slog chefkonsulent Lisbeth Frank Hansen fast, at økologien såvel i Danmark som på verdensplan er stærkt stigende.


Eliteuddannelse skudt i gang på Møllerup Gods

24-01-2019 11:00:49

Tirsdag startede den nye overbygningsuddannelse for landbruget på Møllerup Gods på Djursland. Uddannelsen skal være med til at holde danske landmænd i den globale førertrøje.


Foderkoncept sætter fokus på rådgivning og opfølgning

24-01-2019 10:00:10

Den nordjyske svineproducent Gunner Mikkelsen begyndte i efteråret at sætte mere fokus på sine smågrise. Han valgte at sige ja til DLG’s foderkoncept PrimeFeed, som ud over foder til smågrisene også er rådgivning og opfølgning.


Landboformand utilfreds med forløb om vandplanerne

24-01-2019 09:25:14

Miljøstyrelsen har undladt at medtage de indsigelser, som landmænd og vandråd er kommet med i forhold til udtagning af vandløb i vandplanerne.


Unge landmænd debatterede økologi og konventionelt landbrug

24-01-2019 08:52:22

Region Vejle LandboUngdom satte i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd fokus på forbrugerne. Omdrejningspunktet var forbrugernes syn på økologi vs. konventionelt landbrug.


Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28787 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer