Nu findes Årets Økolog

I løbet af de næste uger skal otte danske økologiske landmænd dyste om at blive Årets Økolog. En af dem er Lars Bredahl fra Arden.

Lars Bredahl er en blandt otte danske økologiske landmænd, der er blevet nomineret til Årets Økolog, som er en pris, der udloddes af Netto i samarbejde med Økologisk Landsforening. Udover titlen vinder den heldige økolog en præmie på 100.000 kroner, som er øremærket til udvikling af økologens landbrug.

De otte kandidater er særligt udvalgt, så de repræsenterer forskellige områder af Danmark, forskellige økologiske produkter og har en spredning på alder og køn. Fælles for dem alle er deres store passion for økologi og et brændende engagement i landbrug. Lars Bredahl er blevet valgt på grund af hans store passion for at give sine høns de bedste forhold. Han engagerer sig i høj grad i udbredelsen af økologi og er formand for fagudvalget »Æg og Fjerkræ« under Økologisk Landsforening.

- Det er så fint, at der allerede er en tredjedel af forbrugerne, der køber økologiske æg. Men det får mig faktisk til at gå ude i stalden og tænke: Det kan du da gøre endnu bedre, Lars. Og det er det, der driver mig i mit arbejde med økologi – både her på min gård, men også hos Økologisk Landsforening, forklare Lars Bredahl.


Lars Bredahl har 14.000 høns på sin gård, som ligger uden for Arden i Himmerland.


Det er danskerne, der stemmer om, hvem der skal løbe med den eftertragtede titel og præmie. Det hele foregår på hjemmesiden www.årets-økolog.dk, hvor man også kan læse mere om de enkelte landmænd og se videoer fra de respektive gårde.

Læs også