bannerPos

Nyt samarbejde skal styrke økologien i Danmark

I fremtiden vil to af landets største økologiske arrangementer – ØRD’s Grovfoderdag (billedet) og LMO’s Økotræf – blive afholdt i fællesskab. De to parter går sammen for at sikre, at de kan levere den nyeste viden i branchen år efter år. Arkivfoto
12-04-2019 14:25
LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark indgår et samarbejde om at løfte økologisk landbrug gennem flere og større arrangementer.

Den sidste underskrift på et splinternyt partnerskab mellem LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark, ØRD, er netop sat.

Samarbejdet mellem de to økologiske parter skal skubbe den økologiske fødevareproduktion fremad og klæde de økologiske landmænd bedre på i bestræbelsen efter udvikling af økologien og stigende udbytter.

De to parter står hver især bag de største økologiarrangementer i landet i form af ØRD’s Grovfoderdag og LMO Økologis Økotræf, som begge har tiltrukket hundredvis af økolandmænd og udstillere gennem årene.

Gennem det nye partnerskab vil LMO Økologi og ØRD afholde de to store arrangementer i fællesskab. Det skal sikre en endnu højere faglig værdi under arrangementerne og større deltagelse fra både landmænd og udstillere, fortæller de.

Hvert andet år

- Det er vigtigt for os, at vi får et endnu stærkere udstillingsvindue til økologiske landmænd, maskinfabrikanter, grovvarebranchen og alle andre, der har en interesse i økologi. Vi arbejder hele tiden på at præsentere den nyeste viden og tendenser for landmændene og ikke mindst løfte barren og skubbe branchen fremad, så vi sikrer, at økoproduktionen udvikler sig på en god måde, siger Peter Mejnertsen, afdelingschef for LMO Økologi.

- Når vi nu er to stærke parter frem for bare en enkelt, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at løfte arrangementerne til et nyt niveau, fortæller han og uddyber, at Økotræffet i 2019 bliver det første arrangement, som både vil have LMO Økologi og ØRD som arrangør.

På sigt er det målsætningen, at Grovfoderdagen og Økotræffet afholdes skiftevis hvert andet år.

Måske to dage 

I begyndelsen skal den nye alliance udelukkende fremme Grovfoderdagen og Økotræffet. Men det er samtidig også muligt, at der kommer flere arrangementer under den fælles fane, fortæller Erik Andersen, direktør i ØkologiRådgivning Danmark.

- Der er helt sikkert basis for at udvide samarbejdet yderligere i fremtiden. I første omgang er målsætningen at nå frem til en form, hvor alle aktører føler sig velkomne og møder op på de forskellige dage, siger Erik Andersen og fortæller, at arrangementernes vante form meget vel kan ændre sig i fremtiden.

- Grundstenene er nu lagt til, at arrangementerne skal afføde endnu flere oplevelser og input til de mange deltagere. Og lige nu har vi alle bolde i spil, så det kan også være, at det fremadrettet skal være to-dagesarrangementer, ligesom det også er muligt, at vi gør arrangementerne til nationale frem for regionale – i så fald kan det også være, at vi skal kigge på geografien. Det må vi afvente og se, siger han.

laj

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next