bannerPos

Nyt samarbejde skal styrke økologien i Danmark

I fremtiden vil to af landets største økologiske arrangementer – ØRD’s Grovfoderdag (billedet) og LMO’s Økotræf – blive afholdt i fællesskab. De to parter går sammen for at sikre, at de kan levere den nyeste viden i branchen år efter år. Arkivfoto

Redaktionen

12-04-2019 14:25
LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark indgår et samarbejde om at løfte økologisk landbrug gennem flere og større arrangementer.

Den sidste underskrift på et splinternyt partnerskab mellem LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark, ØRD, er netop sat.

Samarbejdet mellem de to økologiske parter skal skubbe den økologiske fødevareproduktion fremad og klæde de økologiske landmænd bedre på i bestræbelsen efter udvikling af økologien og stigende udbytter.

De to parter står hver især bag de største økologiarrangementer i landet i form af ØRD’s Grovfoderdag og LMO Økologis Økotræf, som begge har tiltrukket hundredvis af økolandmænd og udstillere gennem årene.

Gennem det nye partnerskab vil LMO Økologi og ØRD afholde de to store arrangementer i fællesskab. Det skal sikre en endnu højere faglig værdi under arrangementerne og større deltagelse fra både landmænd og udstillere, fortæller de.

Hvert andet år

- Det er vigtigt for os, at vi får et endnu stærkere udstillingsvindue til økologiske landmænd, maskinfabrikanter, grovvarebranchen og alle andre, der har en interesse i økologi. Vi arbejder hele tiden på at præsentere den nyeste viden og tendenser for landmændene og ikke mindst løfte barren og skubbe branchen fremad, så vi sikrer, at økoproduktionen udvikler sig på en god måde, siger Peter Mejnertsen, afdelingschef for LMO Økologi.

- Når vi nu er to stærke parter frem for bare en enkelt, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at løfte arrangementerne til et nyt niveau, fortæller han og uddyber, at Økotræffet i 2019 bliver det første arrangement, som både vil have LMO Økologi og ØRD som arrangør.

På sigt er det målsætningen, at Grovfoderdagen og Økotræffet afholdes skiftevis hvert andet år.

Måske to dage 

I begyndelsen skal den nye alliance udelukkende fremme Grovfoderdagen og Økotræffet. Men det er samtidig også muligt, at der kommer flere arrangementer under den fælles fane, fortæller Erik Andersen, direktør i ØkologiRådgivning Danmark.

- Der er helt sikkert basis for at udvide samarbejdet yderligere i fremtiden. I første omgang er målsætningen at nå frem til en form, hvor alle aktører føler sig velkomne og møder op på de forskellige dage, siger Erik Andersen og fortæller, at arrangementernes vante form meget vel kan ændre sig i fremtiden.

- Grundstenene er nu lagt til, at arrangementerne skal afføde endnu flere oplevelser og input til de mange deltagere. Og lige nu har vi alle bolde i spil, så det kan også være, at det fremadrettet skal være to-dagesarrangementer, ligesom det også er muligt, at vi gør arrangementerne til nationale frem for regionale – i så fald kan det også være, at vi skal kigge på geografien. Det må vi afvente og se, siger han.

laj

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next