bannerPos

Nyt samarbejde skal styrke økologien i Danmark

I fremtiden vil to af landets største økologiske arrangementer – ØRD’s Grovfoderdag (billedet) og LMO’s Økotræf – blive afholdt i fællesskab. De to parter går sammen for at sikre, at de kan levere den nyeste viden i branchen år efter år. Arkivfoto

Redaktionen

12-04-2019 14:25
LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark indgår et samarbejde om at løfte økologisk landbrug gennem flere og større arrangementer.

Den sidste underskrift på et splinternyt partnerskab mellem LMO Økologi og ØkologiRådgivning Danmark, ØRD, er netop sat.

Samarbejdet mellem de to økologiske parter skal skubbe den økologiske fødevareproduktion fremad og klæde de økologiske landmænd bedre på i bestræbelsen efter udvikling af økologien og stigende udbytter.

De to parter står hver især bag de største økologiarrangementer i landet i form af ØRD’s Grovfoderdag og LMO Økologis Økotræf, som begge har tiltrukket hundredvis af økolandmænd og udstillere gennem årene.

Gennem det nye partnerskab vil LMO Økologi og ØRD afholde de to store arrangementer i fællesskab. Det skal sikre en endnu højere faglig værdi under arrangementerne og større deltagelse fra både landmænd og udstillere, fortæller de.

Hvert andet år

- Det er vigtigt for os, at vi får et endnu stærkere udstillingsvindue til økologiske landmænd, maskinfabrikanter, grovvarebranchen og alle andre, der har en interesse i økologi. Vi arbejder hele tiden på at præsentere den nyeste viden og tendenser for landmændene og ikke mindst løfte barren og skubbe branchen fremad, så vi sikrer, at økoproduktionen udvikler sig på en god måde, siger Peter Mejnertsen, afdelingschef for LMO Økologi.

- Når vi nu er to stærke parter frem for bare en enkelt, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at løfte arrangementerne til et nyt niveau, fortæller han og uddyber, at Økotræffet i 2019 bliver det første arrangement, som både vil have LMO Økologi og ØRD som arrangør.

På sigt er det målsætningen, at Grovfoderdagen og Økotræffet afholdes skiftevis hvert andet år.

Måske to dage 

I begyndelsen skal den nye alliance udelukkende fremme Grovfoderdagen og Økotræffet. Men det er samtidig også muligt, at der kommer flere arrangementer under den fælles fane, fortæller Erik Andersen, direktør i ØkologiRådgivning Danmark.

- Der er helt sikkert basis for at udvide samarbejdet yderligere i fremtiden. I første omgang er målsætningen at nå frem til en form, hvor alle aktører føler sig velkomne og møder op på de forskellige dage, siger Erik Andersen og fortæller, at arrangementernes vante form meget vel kan ændre sig i fremtiden.

- Grundstenene er nu lagt til, at arrangementerne skal afføde endnu flere oplevelser og input til de mange deltagere. Og lige nu har vi alle bolde i spil, så det kan også være, at det fremadrettet skal være to-dagesarrangementer, ligesom det også er muligt, at vi gør arrangementerne til nationale frem for regionale – i så fald kan det også være, at vi skal kigge på geografien. Det må vi afvente og se, siger han.

laj

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer