Økologiske plantedrikke med pant indtager køledisken

Henning K. Andersen 10-12-2018 09:10:21
De nye økologiske drikke bliver solgt i pantflasker.
Først skubbede Naturli’ Foods’ plantefars til oksekødet i køledisken. Nu er turen komme til komælken. I starten af det nye år indtager to nye plantedrikke kølemontren i landets supermarkeder.

Omtanke for natur og miljø ligger bag de nye produkter. Derfor kommer plantedrikkene i pantflasker, og det er breaking news både i Danmark og resten af verden.

Midt i januar 2019 er mejeriprodukternes tid som konge af supermarkedernes kølemontre historie. To nyudviklede økologiske plantedrikke fra Naturli’ Foods (lavet på mandel og havre) vil skubbe til komælken i kølemontren i 1800 butikker landet over.

-  I Naturli’ Foods går vi forrest ind i en fremtid, hvor vi vælger naturen, miljøet og dyrene til i stedet for at vælge fra. Vi vil gerne være med til at ændre måden, vi spiser og drikker på. Og forbrugere er helt med. Derfor lancerede vi plantefarsen Hakket i køledisken for et år siden – side om side med hakket oksekød – og det er en kæmpe succes. Nu er tiden kommet til mælken, siger Henrik Lund, der er direktør i Naturli’ Foods.

Plantedrikker vokser 30 procent
Salget af plantedrikke er i de senere år vokset 25-30 perocent pr år. Mange ønsker at skifte mælken ud med plantedrikke, fordi de belaster naturen mindre – både med hensyn til CO2 udslip og forbrug af vand til produktion. 

- Derfor går vi også forrest denne gang med nyudviklede plantedrikke, der kan bruges i de samme situationer som komælk. Vi har arbejdet rigtig meget med runde smagsvarianter, som rigtig mange har sagt god for. Vores plantedrikke vil være super velsmagende, økologiske og kolde. Jeg forventer, at mange, som normalt drikker komælk, vil vælge plantevejen helt eller delvist til. Når man smager de nye produkter, fristes man til at spørge om det her er mælk uden mælk, siger Henrik Lund. 

Drikkene er desuden tilsat calcium udvundet af alger. Naturli’ havde også et ønske om at tilsætte B12 og D2, men tillader reglerne ikke, når det er et økologisk produkt. Naturli Foods håber, at reglerne bliver lavet om, så det bliver tilladt at tilsætte B12 i et økologisk produkt.

Pantflasker for første gang 
- I Naturli’ Foods vil vi gerne gå forrest på naturens vegne. Derfor har vi arbejdet hårdt for, at vores flasker blev en del af pantsystemet, og det er lykkedes! Det er første gang i Danmark – ja, første gang i hele verden, at plantedrikke kommer i pantflasker. Det er et vigtigt skidt i forhold til at komme plastic i naturen til livs, siger Henrik Lund. 

Flaskerne bliver en del af det danske pantsystem og får en pant på 1,5 kr. 

- Erfaringen viser, at pantsystemet gør en positiv forskel for naturen. Pant motiverer rigtig mange til genbrug. Desuden er plastflasken lavet af PET materiale, som også kan sorteres som plast på genbrugsstationen, hvis man ikke får afleveret sine flasker i butikken. Det er en stor og positiv gevinst i forhold til den traditionelle papkarton, som ryger til restaffald og bliver brændt, siger Henrik Lund.

Plastic Change håber andre bliver inspireret
- Vi er meget begejstrede for, at det er lykkedes Naturli’ Foods at få deres nye flaske omfattet af pantsystemet og vi håber, at der kan inspirere andre virksomheder til at tænke i samme baner, udtaler direktør og stifter af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen. 

- Vores erfaringer med pantordninger er, at de både mindsker risikoen for, at produkterne ender som affald i naturen og samtidig skaber det mulighed for, at produktet kan genanvendes. Stor ros til Naturli’ Foods herfra, kommer det fra Henrik Beha Pedersen.

De nye drikke er lavet på baggrund af mandel og havre fra nærmarkederne (Europa). I midten af januar (uge 3) er de nye drikke ude i 1800 butikker over hele landet i kæderne Dagrofa, Salling Group, Nemlig.com og Rema1000 samt Coop.
 

Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Stillestående maskiner koster kassen

23-01-2019 11:00:52

En ny sprøjte, der kun bruges få gange om året, bliver hurtigt den største udgift. Det fremgår af en ny type beregning af de samlede omkostninger pr. afgrøde eller mark, som LandboThy har udviklet.


Ro i løbeafdelingen: Medarbejder introducerede ide

23-01-2019 11:00:37

Arbejdet i løbeafdelingen er blevet mere roligt, efter at en tidligere medarbejder introducerede en ny metode hos Claus Bruun Jørgensen i Tinglev.


75 procent af danske planteavlere vil gerne bruge gradueret gødskning

23-01-2019 10:30:40

Det viser en ny undersøgelse fra Yara blandt de skandinaviske landmænd om deres ønsker og forventninger til fremtidig anvendelse af præcisionslandbrug.


Debat: DN-Præsident på afveje

23-01-2019 10:00:29

Miljøet har det bedre. Det bør Danmarks Naturfredningsforening anerkende, mener skribenten.


Minus i svinestalden – opmuntring for 2019

23-01-2019 09:40:35

Mens svineproducenterne fra 2017 til 2018 har været på en historisk rutsjebanetur, er det gået mere jævnt for sig hos mælkeproducenterne. Sådan lød det i går, da LandboLimfjord fremlagde deres estimerede regnskabsresultater for 2018 og kiggede i krystalkuglen for 2019.


Ny genetik sætter fokus på osteproduktion

23-01-2019 09:00:57

Fra slutningen af januar vil man kunne bestille tyresæd fra den Italienske virksomhed Inseme direkte hos Mosegården A/S. Genetik, som blandt andet sætter fokus på mælk, der er velegnet til osteproduktion.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28781 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer