bannerPos

Økologiske plantedrikke med pant indtager køledisken

De nye økologiske drikke bliver solgt i pantflasker.

Henning K. Andersen

10-12-2018 09:10
Først skubbede Naturli’ Foods’ plantefars til oksekødet i køledisken. Nu er turen komme til komælken. I starten af det nye år indtager to nye plantedrikke kølemontren i landets supermarkeder.

Omtanke for natur og miljø ligger bag de nye produkter. Derfor kommer plantedrikkene i pantflasker, og det er breaking news både i Danmark og resten af verden.

Midt i januar 2019 er mejeriprodukternes tid som konge af supermarkedernes kølemontre historie. To nyudviklede økologiske plantedrikke fra Naturli’ Foods (lavet på mandel og havre) vil skubbe til komælken i kølemontren i 1800 butikker landet over.

-  I Naturli’ Foods går vi forrest ind i en fremtid, hvor vi vælger naturen, miljøet og dyrene til i stedet for at vælge fra. Vi vil gerne være med til at ændre måden, vi spiser og drikker på. Og forbrugere er helt med. Derfor lancerede vi plantefarsen Hakket i køledisken for et år siden – side om side med hakket oksekød – og det er en kæmpe succes. Nu er tiden kommet til mælken, siger Henrik Lund, der er direktør i Naturli’ Foods.

Plantedrikker vokser 30 procent
Salget af plantedrikke er i de senere år vokset 25-30 perocent pr år. Mange ønsker at skifte mælken ud med plantedrikke, fordi de belaster naturen mindre – både med hensyn til CO2 udslip og forbrug af vand til produktion. 

- Derfor går vi også forrest denne gang med nyudviklede plantedrikke, der kan bruges i de samme situationer som komælk. Vi har arbejdet rigtig meget med runde smagsvarianter, som rigtig mange har sagt god for. Vores plantedrikke vil være super velsmagende, økologiske og kolde. Jeg forventer, at mange, som normalt drikker komælk, vil vælge plantevejen helt eller delvist til. Når man smager de nye produkter, fristes man til at spørge om det her er mælk uden mælk, siger Henrik Lund. 

Drikkene er desuden tilsat calcium udvundet af alger. Naturli’ havde også et ønske om at tilsætte B12 og D2, men tillader reglerne ikke, når det er et økologisk produkt. Naturli Foods håber, at reglerne bliver lavet om, så det bliver tilladt at tilsætte B12 i et økologisk produkt.

Pantflasker for første gang 
- I Naturli’ Foods vil vi gerne gå forrest på naturens vegne. Derfor har vi arbejdet hårdt for, at vores flasker blev en del af pantsystemet, og det er lykkedes! Det er første gang i Danmark – ja, første gang i hele verden, at plantedrikke kommer i pantflasker. Det er et vigtigt skidt i forhold til at komme plastic i naturen til livs, siger Henrik Lund. 

Flaskerne bliver en del af det danske pantsystem og får en pant på 1,5 kr. 

- Erfaringen viser, at pantsystemet gør en positiv forskel for naturen. Pant motiverer rigtig mange til genbrug. Desuden er plastflasken lavet af PET materiale, som også kan sorteres som plast på genbrugsstationen, hvis man ikke får afleveret sine flasker i butikken. Det er en stor og positiv gevinst i forhold til den traditionelle papkarton, som ryger til restaffald og bliver brændt, siger Henrik Lund.

Plastic Change håber andre bliver inspireret
- Vi er meget begejstrede for, at det er lykkedes Naturli’ Foods at få deres nye flaske omfattet af pantsystemet og vi håber, at der kan inspirere andre virksomheder til at tænke i samme baner, udtaler direktør og stifter af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen. 

- Vores erfaringer med pantordninger er, at de både mindsker risikoen for, at produkterne ender som affald i naturen og samtidig skaber det mulighed for, at produktet kan genanvendes. Stor ros til Naturli’ Foods herfra, kommer det fra Henrik Beha Pedersen.

De nye drikke er lavet på baggrund af mandel og havre fra nærmarkederne (Europa). I midten af januar (uge 3) er de nye drikke ude i 1800 butikker over hele landet i kæderne Dagrofa, Salling Group, Nemlig.com og Rema1000 samt Coop.
 

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer