Tag på fynsk Sofari

På søndag åbner to økologiske svinebedrifter for publikum, i henholdsvis Jordløse og Hundslev.

Hans Erik Jørgensen og Kirsten Rasmussen ved Haarby er begyndt at glæde sig til på søndag - den 27. maj, hvor de åbner gården for Sofari, hvor danskerne kan få mulighed for at se de økologiske grise boltre sig på marken eller i mudderhullerne.

- Vi er meget glade for at arbejde med natur og dyr på deres egne præmisser uden kunstige hjælpemidler. Vi synes, det er vigtigt, at forbrugerne får indblik i, at der er en alternativ måde at holde grise på, og hvordan en økologisk gris har det, fortæller Kirsten Rasmussen.Hans Erik Jørgensen og Kirsten Rasmussens gård er en af to gårde på Fyn, der gør klar til Sofari. Det er gratis for alle at deltage, og aktiviteterne varierer fra gård til gård. Hos Hans Erik Jørgensen og Kirsten Rasmussen er der blandt andet mulighed for at hilse på dem, der laver dit kød, få en rundvisning på gården og opleve det økologiske griseliv, når det er bedst. Desuden er der masser af sjov for hele familien, som kan gå på karamel-fiskejagt i en grisehytte, smage hjemmelavede pølser og få taget et familieportræt som grisefamilie.

- I stedet for at tage i zoologisk have den 27. maj skal man tage ud på landet og besøge os. Kom og mærk græsset under fødderne og vinden i håret og oplev, hvordan de økologiske grise har det – for det er vi stolte af, siger Kirsten Rasmussen.

På Fyn holder også Nørremadegaard i Hundslev ved Kerteminde Sofari. Det er et mindre landbrug med gårdbutik.

Sofari arrangeres af foreningen FØKS, Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland, Organic Pork og Tican. Læs mere på www.sofari.dk, hvor du også kan se, hvilke andre gårde i landet, der holder åbent til Sofari. Desuden kan arrangementet følges på Facebook.

 

Læs også