bannerPos

Ukrudtet skal kendes, genkendes og bekæmpes

Oscar Schmidt er i praktik hos Ib Hjorth i forbindelse med sin landbrugsuddannelse. Han trak sin første plovfure for et år siden og har siden fået et godt tag på det klassiske håndværk. Her pløjer han til vintersæd på Udbyneder Østergaard. Fotos: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
25-09-2018 13:20
Omdrejningspunktet for Udbyneder Østergaards økologiske planteproduktion er det rette grej til mekanisk ukrudtsbekæmpelse og afgrøder, der egner sig til mejetærskning.
Betragtningen om, at efterafgrøder er blevet den afgrøde, der fylder mest i markplanen, passer godt hos Ib Hjorth, Udbyneder Østergaard nær Mariager. br /> - Vi har i alt 320 hektar med efterafgrøder, fortrinsvis olieræddike og radise, forklarer Ib Hjorth, der sår alle sine efterafgrøder med sin seks meter Amazone Cirrus-såmaskine.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next