bannerPos

Unge skal formidle natur til børn og unge

18-årige Magnus Møller Rasmussen er én af de unge naturformidlere. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.
12-04-2019 13:23

Jævnaldrende er tit gode til at skabe interesse. Det har Danmarks Jægerforbund taget konsekvensen af med projektet »De Unge Naturformidlere«, hvor børn og unge får mulighed for at opleve naturen sammen med jævnaldrende formidlere.

De unge rollemodeller skal engagere og inspirere med spændende naturoplevelser og smitte med deres entusiasme og nysgerrighed på, hvad naturen kan tilbyde.

Projektet er søsat af jægerforbundet og er støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv fra Friluftsrådet.

De 16-23-årige er kernen i projektet, og de 50 unge formidlere får base i den region, hvor de bor og skal lave naturformidling for børn i børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner.

Én af de unge formidlere, som allerede står klar til at udvikle projektet, er 18-årige Magnus Møller Rasmussen fra Skanderborg. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.

- Naturen har utallige oplevelser og muligheder at byde på, og det er vigtigt at få børn og unge til at genopdage det. Desværre kan det godt virke lidt gammeldags og kikset for nogle børn og unge at være i naturen, og derfor er det vigtigt, at værdierne bliver formidlet i aldersmæssig øjenhøjde, forklarer Magnus Møller Rasmussen om sin motivation til at gå med i projektet.

Passionen skal smitte af

I Danmarks Jægerforbund glæder hovedbestyrelsesmedlem og formand for Jæger- og Samfundsudvalget Norbert F.V. Ravnsbæk sig over at kunne medvirke til, at børn og unge får endnu flere muligheder for at opleve naturen:

- Vi er stolte af at have så engagerede unge mennesker, der af egen lyst og på frivillig basis vil dele deres passion for naturen med andre børn og unge. Børnene skal have muligheden for at blive lige så begejstrede for naturen, som de unge formidlere er, og vi er meget glade for at kunne understøtte dette arbejde med støtte fra Friluftsrådet, siger han.

I Friluftsrådet er man enige:

- Unge rollemodeller kan formidle naturen i øjenhøjde med andre børn og unge, skabe nærvær og ægte begejstring over naturen. Derfor ser vi et stort potentiale i projektet, som vi håber kan danne eksempel for indsatser i hele landet, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

laj

Fakta om De Unge Naturformidlere

Projektet henvender sig til børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner

Mange unge jægere og lystfiskere under 23 år ser det som en vigtig opgave at dele deres naturglæde og viden med jævnaldrende

Projektet er støttet af Friluftsrådet med et tilskud på 970.000 kroner, for en periode på 1,5 år

Formidlingsnetværket af 50 unge naturformidlere skal dække hele Danmark, og rekvirering af en ung naturformidler er gratis

Fakta om Friluftsrådet

Friluftsrådet vil inspirere danskerne til mere friluftsliv, samt at forbedre muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser. Rådet er en selvstændig, ikke-statslig paraplyorganisation, som samler 85 organisationer

Fakta om Danmarks Jægerforbund

Danmarks Jægerforbund er en interesseorganisation for danske jægere. Danmarks Jægerforbund arbejder for visionen »mest mulig jagt og natur«, hvor jagten er en del af naturforvaltningen, og naturen er en del af jagten

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next