bannerPos

Unge skal formidle natur til børn og unge

18-årige Magnus Møller Rasmussen er én af de unge naturformidlere. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.

Redaktionen

12-04-2019 13:23

Jævnaldrende er tit gode til at skabe interesse. Det har Danmarks Jægerforbund taget konsekvensen af med projektet »De Unge Naturformidlere«, hvor børn og unge får mulighed for at opleve naturen sammen med jævnaldrende formidlere.

De unge rollemodeller skal engagere og inspirere med spændende naturoplevelser og smitte med deres entusiasme og nysgerrighed på, hvad naturen kan tilbyde.

Projektet er søsat af jægerforbundet og er støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv fra Friluftsrådet.

De 16-23-årige er kernen i projektet, og de 50 unge formidlere får base i den region, hvor de bor og skal lave naturformidling for børn i børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner.

Én af de unge formidlere, som allerede står klar til at udvikle projektet, er 18-årige Magnus Møller Rasmussen fra Skanderborg. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.

- Naturen har utallige oplevelser og muligheder at byde på, og det er vigtigt at få børn og unge til at genopdage det. Desværre kan det godt virke lidt gammeldags og kikset for nogle børn og unge at være i naturen, og derfor er det vigtigt, at værdierne bliver formidlet i aldersmæssig øjenhøjde, forklarer Magnus Møller Rasmussen om sin motivation til at gå med i projektet.

Passionen skal smitte af

I Danmarks Jægerforbund glæder hovedbestyrelsesmedlem og formand for Jæger- og Samfundsudvalget Norbert F.V. Ravnsbæk sig over at kunne medvirke til, at børn og unge får endnu flere muligheder for at opleve naturen:

- Vi er stolte af at have så engagerede unge mennesker, der af egen lyst og på frivillig basis vil dele deres passion for naturen med andre børn og unge. Børnene skal have muligheden for at blive lige så begejstrede for naturen, som de unge formidlere er, og vi er meget glade for at kunne understøtte dette arbejde med støtte fra Friluftsrådet, siger han.

I Friluftsrådet er man enige:

- Unge rollemodeller kan formidle naturen i øjenhøjde med andre børn og unge, skabe nærvær og ægte begejstring over naturen. Derfor ser vi et stort potentiale i projektet, som vi håber kan danne eksempel for indsatser i hele landet, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

laj

Fakta om De Unge Naturformidlere

Projektet henvender sig til børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner

Mange unge jægere og lystfiskere under 23 år ser det som en vigtig opgave at dele deres naturglæde og viden med jævnaldrende

Projektet er støttet af Friluftsrådet med et tilskud på 970.000 kroner, for en periode på 1,5 år

Formidlingsnetværket af 50 unge naturformidlere skal dække hele Danmark, og rekvirering af en ung naturformidler er gratis

Fakta om Friluftsrådet

Friluftsrådet vil inspirere danskerne til mere friluftsliv, samt at forbedre muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser. Rådet er en selvstændig, ikke-statslig paraplyorganisation, som samler 85 organisationer

Fakta om Danmarks Jægerforbund

Danmarks Jægerforbund er en interesseorganisation for danske jægere. Danmarks Jægerforbund arbejder for visionen »mest mulig jagt og natur«, hvor jagten er en del af naturforvaltningen, og naturen er en del af jagten

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer