bannerPos

Unge skal formidle natur til børn og unge

18-årige Magnus Møller Rasmussen er én af de unge naturformidlere. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.

Redaktionen

12-04-2019 13:23

Jævnaldrende er tit gode til at skabe interesse. Det har Danmarks Jægerforbund taget konsekvensen af med projektet »De Unge Naturformidlere«, hvor børn og unge får mulighed for at opleve naturen sammen med jævnaldrende formidlere.

De unge rollemodeller skal engagere og inspirere med spændende naturoplevelser og smitte med deres entusiasme og nysgerrighed på, hvad naturen kan tilbyde.

Projektet er søsat af jægerforbundet og er støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv fra Friluftsrådet.

De 16-23-årige er kernen i projektet, og de 50 unge formidlere får base i den region, hvor de bor og skal lave naturformidling for børn i børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner.

Én af de unge formidlere, som allerede står klar til at udvikle projektet, er 18-årige Magnus Møller Rasmussen fra Skanderborg. Han har altid haft en stor interesse for naturen og holder meget af at opholde sig i den, både som jæger og lystfisker.

- Naturen har utallige oplevelser og muligheder at byde på, og det er vigtigt at få børn og unge til at genopdage det. Desværre kan det godt virke lidt gammeldags og kikset for nogle børn og unge at være i naturen, og derfor er det vigtigt, at værdierne bliver formidlet i aldersmæssig øjenhøjde, forklarer Magnus Møller Rasmussen om sin motivation til at gå med i projektet.

Passionen skal smitte af

I Danmarks Jægerforbund glæder hovedbestyrelsesmedlem og formand for Jæger- og Samfundsudvalget Norbert F.V. Ravnsbæk sig over at kunne medvirke til, at børn og unge får endnu flere muligheder for at opleve naturen:

- Vi er stolte af at have så engagerede unge mennesker, der af egen lyst og på frivillig basis vil dele deres passion for naturen med andre børn og unge. Børnene skal have muligheden for at blive lige så begejstrede for naturen, som de unge formidlere er, og vi er meget glade for at kunne understøtte dette arbejde med støtte fra Friluftsrådet, siger han.

I Friluftsrådet er man enige:

- Unge rollemodeller kan formidle naturen i øjenhøjde med andre børn og unge, skabe nærvær og ægte begejstring over naturen. Derfor ser vi et stort potentiale i projektet, som vi håber kan danne eksempel for indsatser i hele landet, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

laj

Fakta om De Unge Naturformidlere

Projektet henvender sig til børnehaver, skoler, klubber, SFO’er og andre børne- og ungdomsinstitutioner

Mange unge jægere og lystfiskere under 23 år ser det som en vigtig opgave at dele deres naturglæde og viden med jævnaldrende

Projektet er støttet af Friluftsrådet med et tilskud på 970.000 kroner, for en periode på 1,5 år

Formidlingsnetværket af 50 unge naturformidlere skal dække hele Danmark, og rekvirering af en ung naturformidler er gratis

Fakta om Friluftsrådet

Friluftsrådet vil inspirere danskerne til mere friluftsliv, samt at forbedre muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser. Rådet er en selvstændig, ikke-statslig paraplyorganisation, som samler 85 organisationer

Fakta om Danmarks Jægerforbund

Danmarks Jægerforbund er en interesseorganisation for danske jægere. Danmarks Jægerforbund arbejder for visionen »mest mulig jagt og natur«, hvor jagten er en del af naturforvaltningen, og naturen er en del af jagten

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next