bannerPos

Agrocura udpeger direktør

Ny direktør Fra venstre Jens Schjerning, Hans Vigen og Anders Andersen

Per Jørgensen

Journalist
07-12-2018 14:28
Hans Vigen direktør i Agrocura Finans og Råvarer A/S.

44-årige Hans Vigen, som har en solid karriere i den finansielle sektor, er udpeget som direktør for Agrocura Finans og Råvarer A/S i Aabenraa.

Hans Vigen har en taget finansiel lederuddannelse fra Finansakademiet og har i en årrække været leder og afdelingsdirektør i Frøs Herreds Sparekasse. I de senere år har han været erhvervsrådgiver i Broager Sparekasse.

Agrocura Finans og Råvarer A/S er et datterselskab af LandboSyd, beskæftiger 10 medarbejdere og har en omsætning, der nærmer sig 8 mio. kr. Omsætningen har været stigende gennem alle årene siden, cheføkonom Jens Schjerning i 2010 var med til at stifte selskabet. Han med stor passion og indsats skubbet virksomheden frem til det nuværende niveau, hvor der er dag mere end 2.000 kunder spredt i hele Danmark.

Virksomhedens speciale er markedsanalyser og rådgivning indenfor finans- og råvarer samt risikostyring inden for landbrug. Efterspørgslen på sparring og rådgivning på dette område har været støt stigende gennem årene.

Hele teamet og bestyrelsen i Agrocura A/S har været gennem en strategiproces her i 2018, hvor fundamentet blev lagt for at løfte den sønderjysk-ejede virksomhed ind i fremtiden, forklarer adm. direktør Anders Andersen, LandboSyd, der er bestyrelsesformand i Agrocura Råvarer og Finans A/S:

- Et af handlepunkterne i strategien er yderligere fokusering på ledelse og videreudvikling af virksomheden, og vi er glade for, at Hans Vigen er klar til at gå forrest og sikre yderligere udvikling og vækst, siger Anders Andersen.

Han oplyser, at cheføkonom Jens Schjerning fortsat er at finde i virksomheden og med fortsat stor fokus på fagligheden samt nu med mere tid til kunderne.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next