bannerPos

Bank vil have flere landmænd som kunder

Direktør Anders Møller fra Lollands Bank tager gerne flere landmandskunder ind, fremgik det af mødet. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
18-12-2018 11:00
Lollands Bank har ledige kontonumre til landmænd, der gerne vil være kunder.

Til trods for god netto-kundetilgang de senere år har Lollands Bank stadig ledige kontonumre til landmænd, der gerne vil være kunder i banken.

Sådan lød det i fredags fra Anders Møller, direktør i Lollands Bank, da han holdt indlæg til det traditionsrige decembermøde i det DLF-ejede MariboHilleshög i Holeby på Lolland.

- Hvor vi tidligere havde en overvejende del af vores udlån til privatkunder, så har vi i dag 64 procent af vores udlån til erhverv, hvor landbrugskundedelen udgør 17 procent, mens privatkundeandelen kun udgør 36 procent.

- Vi har en beslutning om, at vi har maksimalt 20 procent af vores kunder, der er landbrugsrelaterede, så der er endnu plads til nogle få stykker, lød det fra Anders Møller, der videre fortalte, at man har bankengagementer på op til maksimalt 40 millioner kroner pr. enkeltkunde.

Højeste i landet

Bankmanden kom også ind på, at der har været en del landbrugshandler det seneste års tid.

- Og her skal vi forholde os til, om de jordpriser, der ønskes handlet til, også er de jordpriser, som Finanstilsynet finder er passende for vores område.

I den sammenhæng henviste Anders Møller til hektarpriser på landbrugsjord uden bygninger, baseret på Finanstilsynets stadig gældende tal fra juni 2014, på 150.000 kroner pr. hektar på Sydsjælland, Stevns og Møn, og 225.000 på Lolland-Falster.

- Det er samtidig landets højeste jordpris.

 

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next