bannerPos

Dobbelt så godt regnskab hos DSV

Regnskabet for 2017/18 blev dobbelt så godt som i forrige periode hos DSV Frø.

Henning K. Andersen

26-11-2018 14:55
DSV Frø kom ud af 2017/18-sæsonen med et plus på bundlinjen, der var dobbelt så godt som forrige sæson.

Det var på mange måder en anderledes sæson i 2017/2018 for græsfrøbranchen. Et meget vådt efterår vanskeliggjorde arbejdet i marken og resulterede i en meget stor vækst i forårssalget. 

Sideløbende med at hjemmemarkedet så en stigning, steg væksten i produktion og eksport også for DSV Frø. Derudover, sluttede sæsonen som bekendt af med en ekstrem tør sommer. 

- Med baggrund i et konkurrencedygtigt set-up, samt øget salg på verdensmarkedet, var der til høst 17/18 udlagt et markant større areal end tidligere. Dette har resulteret i en markant stigning i eksportomsætningen, udtaler Lasse Bech, adm. direktør i DSV Frø Danmark. 

- Samtidig med en forårssæson, hvor stigningen i salget på hjemmemarkedet har været på mere en 30 procent, samt salg af nye produkter såsom raps, har der været travlhed i hele organisationen. De øgede aktiviteter sammenholdt med, at det er lykkedes at holde omkostninger nede, har skabt et godt resultat for DSV Frø Danmark A/S, siger Lasse Bech. 

Omsætningsfremgangen på 27 % resulterede således i et resultat på 9,2 millioner koner efter skat mod 4,1 millioner kroner året før. 


 

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next