bannerPos

Finansnoter Tirsdag d. 12. februar 2019

Redaktionen

12-02-2019 06:30

AF RITZAU FINANS

Obligationer/middag: Renten løfter sig på større risikoappetit

En optimistisk start på den nye uge er med til at sende de danske statsrenter en smule op, efter at de fredag faldt - sammen med den generelle risikovillighed.

Mandag lidt over middag bliver den tiårige danske statsobligation, som udløber i 2027, handlet med en rente på knap 0,03 pct. Til sammenligning lukkede samme papir med en rente på 0,002 pct. i fredags, hvilket var det hidtil laveste renteniveau for den pågældende statsobligation.

Ud over det danske obligationsmarked er der også en tendens til stigende obligationsrenter i det resterende Europa, når der ses bort fra flere af de sydeuropæiske nationer. Eksempelvis ligger renten på den tiårige italienske statsobligation i 2,89 pct., og det er 9 basispoint lavere end ved dansk børslukning fredag.

Årsagen til de let stigende renter i Nord-, Vest- og Centraleuropa kan meget vel være de let positive aktiemarkeder, som får investorerne til at sælge ud af obligationsdepoterne og i stedet lægge flere penge i de mere risikobetonede aktier. For det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks bliver der mandag lidt over middag noteret en samlet stigning på 0,9 pct.

Fra makrofronten har investorerne ikke meget at se til på ugens første dag, og eneste nævneværdige nøgletal kom i formiddags fra Danmark i form af forbrugerpriserne. De steg med 1,3 pct. på årsbasis i januar, og derved er inflationen tiltaget, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden var 0,8 pct.

Valuta: Norsk krone svækkes efter svagere end ventet inflation

Den norske kr. svækkes en smule over for den danske mandag eftermiddag, efter at de norske forbrugerpriser voksede mindre end ventet på årsbasis i årets første måned.

Ifølge Bloomberg News steg forbrugerpriserne i januar 3,1 pct. sammenlignet med samme måned sidste år, mens udviklingen på kerneniveau blev gjort op til en stigning på 2,1 pct. Det var derved lavere end ventet hos økonomerne, der ifølge Bloomberg havde regnet med stigninger på henholdsvis 3,3 pct. og 2,3 pct.

Blandt dem, der havde regnet med en kerneinflation på 2,3 pct., var Nordea. Her peger analytiker Morten Lund på, at skønnet kun lå marginalt højere end Norges Banks - nordmændenes svar på Nationalbanken - forventning om en kerneinflation på 2,2 pct.

- Med en inflation så tæt på målsætningen ventes en marginal afvigelse fra det forventede ikke at påvirke bankens pengepolitik, skriver Morten Lund i en analyse.

Bloomberg News skriver, at Norges Bank forbereder sig på at løfte sine renter igen til marts, efter at banken i september kom med sin første stramning af pengepolitikken i mere end syv år.

På valutamarkedet er den skuffende inflationsudvikling i Norge med til at svække den norske krone, som mandag eftermiddag koster 0,7603 danske kr. mod 0,7641 kr. fredag eftermiddag. Over for euro svarer mandagens kurs til 9,8146 norske kr. mod 9,7683 norske kr. fredag.

I de store valutakryds koster euro mandag eftermiddag 1,1311 dollar mod mod 1,1325 dollar fredag eftermiddag, mens dollar koster 110,22 yen mod 109,40 yen fredag.

 

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next