bannerPos

Prisprognose for smågrise får et nyk op

- I første kvartal af 2019 er det ikke urealistisk at forvente, at smågrisenoteringerne stiger med 5-10 kroner pr. uge, nogle gange måske endnu kraftigere, lyder det i den nye prognose.

Morten Ipsen

Journalist
10-01-2019 09:00
Landsforeningen af Danske Svineproducenter opjusterer nu sin prisprognose for 2019.

Landsforeningen af Danske Svineproducenter offentliggør i dag klokken 9 en ny prisprognose for smågrisenoteringerne.

- Prisprognosen for smågrisenoteringerne opjusteres kun lidt i forhold til den seneste prognose fra oktober måned. På årsbasis hæves prognosen for puljenotering (SPF region 2/3, ½ PRRS positiv ½ PRRS negativ) med 10 kroner og Nord-West-noteringen med 11 kroner, skriver analytiker ved Danske Svineproducenter, Markus Fiebelkorn, der står bag prognosen.

Han fortsætter:

- Det forventede fald i den tyske svineproduktion, som den seneste svinetælling indikerer, var allerede indregnet i den seneste prognose. Den tidlige start på det sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet i november 2018 kan imidlertid resultere i højere gennemsnitspriser for 2019.

- Som det p.t. ser ud, kan den tyske slagtesvinenotering stabilisere sig mellem 1,30 euro og 1,40 euro. Det sæsonmæssige opsving i slagtesvinenoteringerne plejer at begynde i februar måned. For smågrisemarkedet betyder det, at vi regner med, at opturen, der startede i november måned, vil fortsætte. I første kvartal af 2019 er det ikke urealistisk at forvente, at smågrisenoteringerne stiger med 5-10 kroner pr. uge, nogle gange måske endnu kraftigere.
 

Kan ende i 450 kroner

Markus Fiebelkorn skriver endvidere, at opsvinget på smågrisemarkedet typisk topper i andet kvartal.

- For tiden regner vi med en maksimal pris på 430-450 kroner, vurderer analytikeren.

Prognosen er naturligvis med forbehold for, at der ikke konstateres afrikansk svinepest i Danmark eller indtræffer andre væsentlige begivenheder.

 

»Vi regner med, at opturen, der startede i november måned, vil fortsætte«
MARKUS FIEBELKORN, ANALYTIKER, I LANDSFORENINGEN AF DANSKE SVINEPRODUCENTERS PRISPROGNOSE

 

 

 

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next