bannerPos

Prisprognose for smågrise får et nyk op

- I første kvartal af 2019 er det ikke urealistisk at forvente, at smågrisenoteringerne stiger med 5-10 kroner pr. uge, nogle gange måske endnu kraftigere, lyder det i den nye prognose.

Morten Ipsen

Journalist
10-01-2019 09:00
Landsforeningen af Danske Svineproducenter opjusterer nu sin prisprognose for 2019.

Landsforeningen af Danske Svineproducenter offentliggør i dag klokken 9 en ny prisprognose for smågrisenoteringerne.

- Prisprognosen for smågrisenoteringerne opjusteres kun lidt i forhold til den seneste prognose fra oktober måned. På årsbasis hæves prognosen for puljenotering (SPF region 2/3, ½ PRRS positiv ½ PRRS negativ) med 10 kroner og Nord-West-noteringen med 11 kroner, skriver analytiker ved Danske Svineproducenter, Markus Fiebelkorn, der står bag prognosen.

Han fortsætter:

- Det forventede fald i den tyske svineproduktion, som den seneste svinetælling indikerer, var allerede indregnet i den seneste prognose. Den tidlige start på det sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet i november 2018 kan imidlertid resultere i højere gennemsnitspriser for 2019.

- Som det p.t. ser ud, kan den tyske slagtesvinenotering stabilisere sig mellem 1,30 euro og 1,40 euro. Det sæsonmæssige opsving i slagtesvinenoteringerne plejer at begynde i februar måned. For smågrisemarkedet betyder det, at vi regner med, at opturen, der startede i november måned, vil fortsætte. I første kvartal af 2019 er det ikke urealistisk at forvente, at smågrisenoteringerne stiger med 5-10 kroner pr. uge, nogle gange måske endnu kraftigere.
 

Kan ende i 450 kroner

Markus Fiebelkorn skriver endvidere, at opsvinget på smågrisemarkedet typisk topper i andet kvartal.

- For tiden regner vi med en maksimal pris på 430-450 kroner, vurderer analytikeren.

Prognosen er naturligvis med forbehold for, at der ikke konstateres afrikansk svinepest i Danmark eller indtræffer andre væsentlige begivenheder.

 

»Vi regner med, at opturen, der startede i november måned, vil fortsætte«
MARKUS FIEBELKORN, ANALYTIKER, I LANDSFORENINGEN AF DANSKE SVINEPRODUCENTERS PRISPROGNOSE

 

 

 

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer