bannerPos

Penge for rådgivning: - Vi skal da ikke selv begynde at indføre afgifter

Rådgivningen betaler allerede i dag til det politiske arbejde i landbrugets foreninger, siger Sven Agergaard, formand for Herning-Ikast Landboforening.

Lasse Ege Pedersen

13-11-2018 07:30
Forslaget om at indføre afgift på rådgivning, som skal gå til Landbrug & Fødevarer, er dårligt, mener Sven Agergaard, formand for Herning-Ikast Landboforening.

En ny afgift på rådgivning er en rigtig dårlig idé.

Sådan lyder det fra Sven Agergaard, formand for Herning-Ikast Landboforening og næstformand i rådgivningsselskabet Sagro.
Sven Agergaard reager på de meldinger, som kom frem i weekendens avis og under Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i sidste uge, hvor Hanne Line Revsbech fra Djursland Landboforening talte for, at der bliver indført en afgift på den rådgivning, som landmænd køber i landboforeningernes rådgivningsselskaber. Afgiften skal gå til at dække omkostningerne ved det lobbyarbejde, som Landbrug & Fødevarer udfører.

Dermed kommer de landmænd, der i dag ikke er medlemmer til at bidrage til fællesskabet i Landbrug & Fødevarer, mener hun. Hanne Line Revsbech fortalte i weekenden, at hun mener, at Landbrug & Fødevarer har et stort problem med landmænd, der kører på »frihjul«.

Begge siddet i kontingentudvalg

Sven Agergaard og Hanne Line Revsbech har begge siddet med i det kontingentudvalg i Landbrug & Fødevarer, der har arbejdet med, hvordan organisationen skal håndtere fremtidens udfordring med, at der bliver færre og færre landmænd til at finansiere Landbrug & Fødevarers politiske arbejde.

Arbejdet mundede ud i, at Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse i september blev enige om en ny kontingentmodel, som kommer til at gælde fra 2020. Her kommer man fremover til at betale kontingent ud fra, hvor mange hektar og dyreenheder, man har.

Fra Sven Agergaard lyder det, at han er helt enig med Hanne Line Revsbech i, at der er for mange landmænd, der i dag ikke er medlem af Landbrug & Fødevarer, men som alligevel nyder godt af organisationens lobbyarbejde.

- Men det er jo sådan i dag, at rådgivningen allerede i dag betaler rigtig meget rundt omkring til det politiske arbejde i vores foreninger.

Rigtig, rigtig, rigtig meget. Problemet er, at nogle steder, der er de ikke klar over det, siger Sven Agergaard.
Han fortæller, at i Sagro der budgetterer man med at få et overskud, og det overskud udlodder man så til foreningerne, der ejer selskabet, som så kan bruge de penge på deres politiske arbejde.

Han fortæller, at han i timevis har diskuteret emnet med Hanne Line Revsbech i Landbrug & Fødevarers kontingentudvalg uden at de nogensinde er nået til enighed.

- Vi er nogle, der driver vores foreninger, hvor det kun kan lade sig gøre, fordi vores rådgivning bidrager. Og så bryder jeg mig ikke om, at der er nogle, der snakker afgift på rådgivning. Vi har kæmpet for at få alle afgifter fjernet, og så skal vi da ikke selv begynde at indføre dem, siger Sven Agergaard.

Bedste model vi kunne finde

Om den nye kontingentmodel som Landbrug & Fødevarer vedtog for nylig, lød det i weekenden fra Hanne Line Revsbech, at hun frygter, at den vil få nogle til at melde sig ud af Landbrug & Fødevarer, da kontingentet uomtvisteligt vil stige.

Og da stigningen i kontingentet for nogle vil komme så direkte frem for via et tillæg på den rådgivning, som landmændene alligevel køber, så bliver beløbet nemlig mere »synligt« og får måske nogle til at melde medlemskabet fra.

Fra Sven Agergaard lyder det, at han mener, at den nye model dog er den bedst mulige løsning, som der kunne findes. Især strukturudviklingen de seneste år har gjort, at antallet af aktive medlemmer er reduceret voldsomt. Da Landbrug & Fødevarer blev stiftet i 2009 var der over 31.000 aktive medlemmer. Ved seneste opgørelse er det tal skrumpet til lidt over 21.000 aktive medlemmer.

Dermed er der heller ingen vej uden om, at kontingentet for medlemskab af Landbrug & Fødevarer er nødt til at stige for Landbrug & Fødevarer, som ifølge Sven Agergaard allerede er blevet trimmet markant i de seneste år.

- Der er ikke nogen nemme modeller, og der er ingen modeller, som er nemme at implementere. Men det her er det mest retfærdige. Jo større produktion, jo mere betaler du.

- Og uanset hvad, så vil det blive dyrere. Vi bliver færre og færre. Personligt synes jeg, at det er latterligt, at jeg kun betaler 5.500 kroner i kontingent til min lokale forening, hvor de 4.400 kører videre til Landbrug & Fødevarer. Det er latterligt lavt, siger Sven Agergaard.

 

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer