Lüttichau: Stagnerende jordpriser er en klods om benet

10-15 procent af landbruget er insolvente. Og det betyder højere rente og højere bidragssatser for alle, lød det på årsmødet i Sektion for Større Jordbrug i går.

I Holland, Tyskland og England ligger jordpriserne visse steder på et niveau, der er mere end det dobbelte af det danske. Og det er et kæmpe problem for danske landmænd, at vi sakker agterud, vurderer formanden for Sektion for Større Jordbrug under Landbrug & Fødevarer, Frederik Lüttichau.- Jeg berører emnet kort her på vores årsmøde. Men det er noget, vi skal have set nærmere på i den kommende tid. Og vi skal have analyseret til bunds, hvorfor det er sådan, fastslog han over for Effektivt Landbrug kort før mødet.I sin mundtlige beretning understregede formanden, at der ikke er sket en udvikling i jordpriserne de seneste fem-seks år.- Vi har ikke rystet finanskrisen af os. Ifølge Klaus Kaiser (cheføkonom hos Seges, red.) er 10-15 procent af vores landbrug teknisk insolvente. Og den regning, som følger deraf, skal vi alle betale, pointerede Frederik Lüttichau.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også