bannerPos

LandboSyd-mål: Omsætning på 100 millioner kroner

LandboSyds formand, Mogens Dall glæder sig over, at LandboSyd er inde i en positiv og stærk udvikling politisk og økonomisk. Her er han knipset på Det Sønderjyske Fælledyrskue i sommer. Arkivfoto: Jacob Lund-Larsen

Lis Agerbæk Jørgensen

Redaktionssekretær og journalist
09-01-2019 07:00
Formand for LandboSyd, Mogens Dall vil arbejde for et mere robust landbrugserhverv efter store udfordringer i 2018.


Bedre vilkår og et mere robust landbrug, der er klar til at imødegå udfordringerne. Det er nogle af ønskerne til 2019 fra formand for LandboSyd, Mogens Dall. Han mener, at tørken og faldende afregningspriser i 2018 ubønhørligt afslørede, at landbruget har brug for et mere solidt økonomisk fundament:

- Vi har brug for en indtjening, som kan give os større økonomisk frihed til at agere. Derfor vil vi i LandboSyd fortsat kæmpe for bedre vilkår for vores erhverv, siger Mogens Dall.

Det politiske arbejde for landbruget har sat sig spor. Det gælder kampen for vildsvinehegnet som et værn mod svinepest og kampen for urimelige og tilfældige vilkår omkring genetablering af jord- og stendiger i markerne.

- Vi kan glæde os over et stigende medlemstal, og det kan hænge sammen med, at vi viljefast kæmper for de politiske mærkesager, siger Mogens Dall.

På landsplan faldt medlemstallet i foreningerne med 3,5 procent, og i det sydlige Jylland og på Fyn var nedgangen 4,1 procent. LandboSyds medlemstal steg med 1,6 procent fra 749 til 761 medlemmer.
 

Tilgang af kunder

Han er glad for, at der er stor interesse for at blive medarbejder på LandboSyd og for en tilgang af kunder både fra basisområdet i det sydøstlige Sønderjylland, men også fra den øvrige del af Syd- og Sønderjylland og fra andre dele af landet.

Det sker i et marked, der er præget af skarp konkurrence og en stærk strukturudvikling med faldende antal bedrifter.

Omsætningen er over de seneste år steget med 70 procent og budgetteres til at runde 100 millioner kroner i 2019.

Antallet af udarbejdede regnskaber stiger i rådgivningsvirksomheden, ligesom der er vækst i andre afdelinger i huset. Det gælder for eksempel LandboSyds to datterselskaber og service med lønadministration.

- Det er vigtigt med en rolig og solid vækst over flere år, og det sker helt i overensstemmelse med den strategi 2020, som vi lancerede i 2016.

Strategi 2020 havde klar og tydelig fokus på, hvad vi skal arbejde med til gavn for kunderne. Vi skal i år udvikle videre på strategien frem til 2024, og det kan vi gøre på et godt og positivt grundlag, siger Mogens Dall.
 

 

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next