bannerPos

Nordjyder opstiller svineproducent til Seges-udvalg

Det nytter ikke at kalde et nyt tilbud til landmanden for »Dashboard«, hvis han i forvejen bøvler med nem-id, e-boks og nøglekort, siger Ulrik Krogsgaard.

Redaktionen

19-10-2018 09:46
Svineproducent Ulrik Krogsgaard, Vindblæs ved Løgstør, er opstillet til Seges’ fagudvalg for Økonomi og Virksomhedsledelse. Bag ham står samtlige landboforeninger i Nordjylland.

Agri Nord, LandboNord og LandboThy er blevet enige om, at det er Ulrik Krogsgaard, der skal repræsentere dem i Seges’ fagudvalg for Økonomi og Ledelse.

De står derfor bag ham i samlet flok, når det nye medlem i fagudvalget skal findes ved L&F’s delegeretmøde i år.

Ulrik Krogsgaard har en helt klar målsætning for de rådgivningstilbud vedrørende økonomi og virksomhedsledelse, der udvikles af Seges.

De skal forenkles.

- Vi er nødt til at møde landmanden, dér hvor han er, og ikke hvor vi tror, han er, siger Ulrik Krogsgaard.

Enkle værktøjer

For ham er det afgørende, at han og kollegaerne aldrig bliver mødt af et så komplekst værktøj, at de bliver bremset, inden de overhovedet er kommet i gang med.

- Jeg er sikker på, at jeg taler på mange landmænds vegne, når jeg siger, at de mange gode produkter fra Seges skal forenkles, så alle kan forstå dem og dermed kommer til at bruge dem og får glæde af dem, siger han.

Eksempelvis nytter det ikke, at kalde et nyt tilbud til landmanden for »Dashboard«, hvis han i forvejen bøvler med nem-id, e-boks og nøglekort, mener han.

- Vi har så mange gode tilbud. Det er vigtigt, at folk forstår dem, så de kommer ud at virke i virkeligheden til gavn for landmændene. Nu er der måske 20 procent, der bruger dem, men jeg synes, det er bedre at forenkle dem, så de sidste 80 procent også kommer i gang med at bruge dem, siger han.

 

Om Ulrik Krogsgaard

52 år

Svineproducent

Bosiddende i Vindblæs ved Løgstør i Nordjylland

Driver Agathesminde med 1.000 søer og salg af 30 kilos grise

5 ansatte

Al markarbejde udliciteret

 

Bestyrelses- og foreningsarbejde:

15 års erfaring med bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesmedlem i Agri Nord

Formand for Agri Nord Svin

Medlem af repræsentantskabet i Jutlander Bank

Bestyrelsesmedlem i Messecenter Vesthimmerland

Medlem af TV2 Nords repræsentantskab

Repræsentant for Agri Nord i Åbent Landbrug

 

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer