bannerPos

Skulle tre valgrunder til før "lille bondemand fra Østbornholm" blev ny viceformand

Bornholmske Thor Gunnar Kofoed er ny viceformand i Landbrug & Fødevarer. Foto: Jacob Lund-Larsen

Lasse Ege Pedersen

08-11-2018 10:50
Valget af viceformand endte til sidst med et valg mellem frøformand Thor Gunnar Kofoed og formand for Sektionen for Større Jordbrug, Frederik Lüttichau.

De cirka 400 delegerede på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning har nu valgt den person, som de ønsker sig som 1. viceformand. Valget faldt på bornholmeren Thor Gunnar Kofoed, der også er formand for Frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, som altså dermed besejrede sine tre modkandidater.

Der var tale om et tæt valg, hvor kandidaterne en efter en blev siet fra. Og der skulle de maksimale tre valgrunder til før Thor Gunnar Kofoed stod tilbage med over 50 procent af stemmerne.

I første runde blev Gefions næstformand Poul Henrik Prahl siet fra. I anden runde var det Centrovice-formand Torben L. Povlsen der røg. I sidste runde stod Thor Gunnar Kofoed tilbage mod Frederik Lüttichau, der er formand for Sektionen for Større Jordbrug. Her fik Kofoed 193 af stemmerne mens Lüttichau fik 171 stemmer. 

- Jeg kravler her på talerstolen som en lille bondemand fra Østbornholm. Jeg vil sige jer tusind tak for opbakningen og tusind tak til mine medkandidater for en fantastisk valgkamp.

- Jeg vil gøre mit absolut bedste for at udfylde den post mindst lige så godt, som Lars Hvidtfeldt har gjort, sagde Thor Gunnar Kofoed i sekunderne efter, at han var valgt.

Thor Gunnar Kofoed, der fik flest stemmer i alle tre valgrunder,  er 59 år. Han er frøproducent på Nexø. I 2001 til 2005 sad han i Folketinget for Venstre. Han har været frøavlernes formand siden midten af ’90erne.

Valget af viceformand er højdepunktet på dag to af Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning, som startede onsdag og slutter senere i dag torsdag. Posten blev ledig, da viceformand igennem de seneste seks år Lars Hvidtfeldt på forhånd havde meldt ud, at han ikke ville genopstille.

Thor Gunnar Kofoed er valgt for en to-årig periode, og han slutter sig nu til det øvrige formandskab på primærsiden, som består af formand Martin Merrild, der opnåede genvalg uden nogen modkandidat, og 2. viceformand, Lone Andersen.

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer