bannerPos

SLF lander millionoverskud

Formand Christian Lund, SLF, har god grund til at smile. Foreningen kommer ud af 2019 med et overskud på 3,4 millioner kroner. Foto: John Ankersen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-02-2020 09:40
En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Sønderjysk Landbrugsforening – SLF – kommer ud af regnskabsåret 2019 med et overskud på 3,4 millioner kroner. Dermed er der kommet helt andre boller på suppen, efter at 2018 bød på et underskud på seks millioner kroner. Det oplyser foreningen.

I løbet af 2019 har SLF tilpasset organisationen og haft skarpt fokus på kerneområdet landbrug. Virksomhedsplanen har været baseret på få helt grundlæggende ting, nemlig kunder, medarbejdere og økonomisk rentabel forretning. Og det er et fokus, der har givet pote, fortæller formand Christian Lund.

- Vi er kommet ud med et overskud på godt 3,4 millioner kroner og er ovenud tilfredse. Medarbejderne har været motiverede og ydet en kæmpe indsats. Vi har oplevet god opbakning fra medlemmerne, og der er kommet flere kunder til SLF, siger Christian Lund.

Udvikling af nye produkter

Konkurrencesituationen i branchen er fortsat hård, særligt set i lyset af, at der bliver færre landmænd. SLF har formået at tilpasse sig ved blandt andet at skabe samarbejdsrelationer med andre virksomheder. Samtidig har SLF fået lejet de tomme kvadratmeter ud, så huset på Billundvej i dag er fyldt med samarbejdspartnere som Syddansk Kvæg, Erhvervshus Sydjylland, Vækstfonden, LandboUngdom og DLBR Forsikringsmæglerne med flere.

- Nu, hvor vi er tilbage på sporet og fået skabt den økonomiske platform, har vi overskud til også at have større vægt på udvikling. Derfor vil vi i de kommende år udvikle forretningen med nye produkter, nye tiltag og nye samarbejdsrelationer, siger direktør i SLF, Brian Lambertsen.

SLF vil fortsat have fokus på digitalisering, og derudover skabe nye produkter indenfor klima, natur og bæredygtighed – blandt andet med ARLA klimatjek, naturplejetiltag og rådgivning indenfor alternative energikilder.

Motiverede medarbejdere

SLF pointerer, at fremgangen ikke mindst skyldes motiverede medarbejdere, der dagligt arbejder for at give den bedste rådgivning og service til kunderne. 

Vi har ansat flere nye kolleger og er fortsat i gang med at rekruttere, og man mærker tydeligt den gode stemning i huset. Vi er i stand til at tiltrække kunder og medarbejdere, og vi er ikke længere så sårbare. Vi har vist, at vi har kunnet genskabe et stærkt SLF, siger Brian Lambertsen og henviser blandt andet til SLFs medarbejder trivselsundersøgelse, der afspejler den gode udvikling.

Politik mod grøn forandring

Politisk set er der fortsat mange dagsordener at tage fat på. Foreningen arbejder dagligt med at skabe politisk dialog og forsøger derigennem at påvirke politiske beslutninger:

– Vi vil fortsat have fokus på medlemmer og det politiske arbejde med arrangementer, køkkenbordsmøder og samarbejde med kommunerne. Regeringens målsætninger indenfor klima og miljø kræver noget arbejde på den politiske bane, set fra vores vinkel. Det er vigtigt, at vi er med til at sikre, at der sker tiltag, som landbruget kan leve med, siger Christian Lund.

Generalforsamling på Agerskov Kro

SLF holder generalforsamling torsdag 5. marts 2020 kl. 19.30, hvor årsregnskabet bliver fremlagt.

SLF kan i år fejre 20-års jubilæum, og i den anledning inviterer SLF forud for årets generalforsamling til spisning kl. 18. Da der er stor tilslutning til generalforsamlingen, holdes den i år på Agerskov Kro.  

hka

 

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next