bannerPos

Vandforbrugere skal finansiere erstatning til landmænd

Foto: Colorbox

Lasse Ege Pedersen

11-01-2019 17:00

Det bliver vandforbrugerne, som kommer til at finansiere de erstatninger, som de berørte landmænd af sprøjteforbud i BNBO skal have.

Fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen lyder det, at det for en vandforbruger med et almindeligt vandforbrug kommer til at koste 10-12 kroner ekstra om året.

- Det, synes jeg, er en pris, der er rimelig, al den stund, at vi sikrer vores drikkevand ordentligt. At give den her erstatning er også vigtigt. Som landmand har man ikke valgt, at der skal være en drikkevandsboring på ens jord, siger ministeren.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next