bannerPos

Husdyrgødning kan udnyttes langt bedre

- Hvis værdien af næringsstoffer i husdyrgødning sættes til samme værdi som næringsstoffer i handelsgødning, udgør næringsstoffer i husdyrgødning samlet en værdi på mere end 2,2 milliarder kroner årligt, fortæller chefkonsulent Leif Knudsen fra Seges. Arkivfoto

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
11-10-2018 09:00
På en temadag den 24. oktober arrangeret af Seges, Danske Maskinstationer & Entreprenører og Aarhus Universitet fortælles om hvordan, og hvad der skal til for, at få mere værdi ud af husdyrgødning. Chefkonsulent Leif Knudsen, Seges, fortæller her om baggrunden for temadagen.
I Danmark produceres der i alt 43 millioner tons husdyrgødning årligt, hvoraf mere end 90 procent håndteres som gylle. br /> Tilførsel af kvælstof i husdyrgødning ligger på niveau med tilførsel i handelsgødning, mens fosfor og kalium tilført med husdyrgødning udgør langt den største del af den samlede tilførsel af disse næringsstoffer
- Hvis værdien af næringsstoffer i husdyrgødning sættes til samme værdi som næringsstoffer i handelsgødning, udgør næringsstoffer i husdyrgødning samlet en værdi på mere end 2,2 milliarder kroner årligt, fortæller chefkonsulent Leif Knudsen fra Seges.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next