Global handel med soja bidrager massivt til klimaændringer

En ny undersøgelse fra Universitetet i Bonn har undersøgt kulstofemissionerne fra brasiliansk sojaeksport med hidtil uset nøjagtighed.

I hvilket omfang brasiliansk sojaproduktion og handel bidrager til klimaændringer afhænger i høj grad af det sted, hvor sojabønner dyrkes.

Det viser en nylig undersøgelse foretaget af universitetet i Bonn sammen med partnere fra Spanien, Belgien og Sverige. Det skriver thecropsite.com. 

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Prøv 30 dage for 30 kroner

Allerede abonnent?

Læs også

Mobiltørreri klarer både specialafgrøder og korn
Vækstregulering optimerer udbyttet i frøgræs
Få styr på sprøjtninger, læggemateriale og bladanalyser
DLG omlægger fuldstændig sine høstbetingelser
Crispr/cas9-optimisme inden EU-rapport
Pesticidrester: Danmark overskrider ikke grænsen