Marktur på Falster: Afgrøder i absolut topform

Der blev arbejdet med detaljerne i dyrkningsteknikken på aftenmarkturen på Boderupgaard. For sjældent har man set så sunde og veletablerede afgrøder, der hverken mangler vand, behandlinger eller – snart – varme.

Frøgræsmarken med strandsvingel blev studeret grundigt, da den ved nærmere eftersyn viste sig at gemme en masse væselhale i bunden. Fotos: Jørgen P. Jensen Væselhale ses som det tynde græs mellem strandsvingelplanterne. - Sidste år var her ikke meget væselhale, så det ses tydeligt, hvor hurtigt det kan sprede sig fra et hjørne til langt ind i marken, fortæller gårdejer Steffan Mikkelsen. Som de øvrige afgrøder står vinterhveden på Boderupgaard kraftig og mørkegrøn - klar til den vigtige fanebladsprøjtning. Sorten er KWS Extase, der er sund og uden tegn på septoria trods ugers regnbyger.

Noget så savnet som en marktur blev for nylig afviklet af det østdanske rådgivningsselskab VKST på Boderupgaard på Falster.

Over 60 deltagere var tilmeldt efter corona-forskrifterne. Men da aftenvejret blev stille og solrigt, forhindrede marksprøjten alligevel en del i at deltage.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også