Det kører godt for sukkerroedyrkerne

Rekordhøje udbytter i sukkerroerne og en ny gasledning til Lolland-Falster gav god stemning på onsdagens generalforsamling hos sukkerroedyrkerne.

- Udover et dyk i sukkerprisen er vi sluppet rimeligt problemfrit igennem året. Det gælder både roerne ude i marken og sukkerfabrikkerne, som har formået at holde produktionen kørende gennem hele sidste kampagne uden nedlukninger eller andet på grund af corona. Her kan vi godt give os selv et klap på skulderen hele vejen rundt, fastslog formand Troels Frandsen. Sukkerrodyrkerne fik i 2020 det næstbedste udbytte nogensinde med et gennemsnitsudbytte på 13,8 tons sukker pr. ha. Næstbedste udbytte nogensinde. Danmark ligger højest i udbytte i forhold til nabolande. En del af bestyrelsen på første bord. Der er mange udfordringer med dyrkning af økologiske roer, men fra Danske Sukkerroedyrkere tror vi på en fremtid for den økologisk sukkerproduktion i Dan-mark. - -Det er vigtigt at kunne tilbyde dansk produceret økologisk sukker, og vi håber, at markedet tager godt imod det danske økologiske sukker, og også er villig til at betale den betydelige meromkostning, der er forbundet med dyrkning af økologiske roer, sagde næstformand Henrik Hansen.

Den corona-udskudte generalforsamling i Danske Sukkerroedyrkere blev onsdag atter afholdt i det velkendte fysiske rammer i Sakskøbing Sportscenter på Lolland.

Den forholdsvise nye formand, Troels Frandsen, kunne overfor en noget mindre forsamling end normalt, i sin bestyrelsesberetning trække positive udsigter op for en fortsat sukkerproduktion i det syddanske område.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også