Proteinafgrøder skal dyrkes af danske landmænd

Arrangementet »Bælg og Business« blev mandag afholdt i håb om at fremme samarbejdet mellem landmænd, detailkæder og forbrugere og deraf øge fokus på, at proteinafgrøder skal dyrkes på dansk jord.

Et velbesøgt plantetopmøde med arrangementet »Bælg og Business« trak mandag mange forskellige interessenter til. Udover foredrag og diskussioner dagen igennem, var der også 42 stande med producenter fra mange dele af planteriget.


Forvalter Olav Ditlevsen (nr. 2 fra venstre) og køkkenchef Frank Bybjerg Andersen (yderst til højre) fra Kragerup Gods var blandt de mange deltagere i mandagens Plantetopmøde - »Bælg og Business«. Jonas Astrup (tv.), udviklingschef hos Meyers Madhus, er begejstret for bælgplanter i maden. Pia Hjorth (th.), Ejstrupgaard i Tranum mellem Blokhus og Aalborg, er begejstret for bælgplanter på sine marker. Og efter to år er hun ved at finde ud af, hvordan de bedst dyrkes – også med salgbart resultat.

Der skal i fremtiden dyrkes flere bælgplanter på de danske marker. Men hvordan dyrkes de bedst? Hvordan afsættes produktet? Og hvordan kommer forbrugerne til at efterspørge endnu mere? Det var spørgsmålene, da forskellige interessenter – landmænd, detailkæder og kokke blandt mange andre - mødtes på mandagens Plantetopmøde på Hotel- og Restaurantskolen i Valby til arrangementet »Bælg og Business«.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også