bannerPos

Kommende kartoffelmelfabrik optager flere avlere

Lau Hvid Hansen, Hårslev, Nordfyn, der er blandt initiativtagerne til ny fynsk kartoffelmelsfabrik, håber på så stor tilslutning, at den endelige beslutning om at bygge fabrikken, kan tages ved årsskiftet. Arkivfoto: Erik Hansen

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
22-07-2020 08:00
Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartofler, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise, hvorvidt interessen er stor nok.

Coronaen satte tilbage i marts måned stopper for to planlagte informationsmøder om muligheder, risiko og fordele ved at dyrke kartofler til kartoffelmelsproduktion på en ny fynsk fabrik. Nu forsøger bestyrelsen bag projektet endnu en gang og inviterer til informationsmøder først i september på Fyn og ved Lammefjorden i håb om at tiltrække endnu flere avlere, således den fynske fabrik kan blive en realitet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next