Ingen nytegning af økologiske sukkerroer

Afsætningen af økologisk sukker fra de to danske sukkerfabrikker har ikke fulgt med forventningen. - Vi gentegner kontrakt med de økologiske dyrkere, som leverer sukkerroer lige nu. Men vi tegner ikke nye økologiske kontrakter, fastslog Bo Secher, Nordic Sugar, på et møde torsdag.

På mødet blev det blandt andet oplyst, at de nuværende dyrkere af økologiske sukkerroer har opnået højere udbytter i 2021 end i tidligere år. Chefkonsulent Bo Secher oplyste, at der ikke vil blive tegnet nye kontrakter på mere areal med økologiske sukkerroer i 2022.  I spøg havde han medbragt en beskyttelseshjelm for den - for nogen - måske dårlige nyhed. Udbytterne for alle økologiske sukkerroedyrkere i 2021 lå pænt, og kun for ganske få var det gået helt galt. Siden starten af dyrkningen af økologiske sukkerroer i 2017 har udbytterne udviklet sig positivt. - Der har ikke været det forventede salg af vores danskproducerede, økologiske sukker, fortælle Bo Secher, der ser det i konkurrence med importeret rørsukker fra tropiske områder.

Økologisk dyrkning af sukkerroer var for nogen en udfordring at komme i gang med tilbage i 2017 – især med at holde roemarken ukrudtsfri.

- Men her i 2021 har de fleste økologiske sukkerroedyrkere nået pænt høje udbytter på op mod 12 tons polsukker pr. hektar og omkring 7 ton pr. hektar i gennemsnit af alle dyrkere. Samtidig er det kun ganske få dyrkere, som det er gået helt galt for.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også