DSV-avlermøder: Atter et rekordår for DSV-avlerne

På de netop afsluttede avlermøder i DSV Frø kunne både firma og avlerforening glæde sig om høje udbytter og gode markedsudsigter.

- I alm. rajgræs ligger I ikke mindre end 232 kg/ha over landsgennemsnittet af alle alm. rajgræsavlere. Ingen tvivl om at I igen kan kalde jer for Danmarksmestre i dyrkning af alm. rajgræs, fastslog avlschef Carsten Jørgensen til DSV-avlerne. Årets frøavler i det vestlige Danmark blev Jens Toksvig Bjerre, Vinderup (th) - her sammen med den genvalgte formand for DSV Frøs avlerforening, Thomas Jessen, Faaborg. Med overskriften »2021 – et rekordår« viste avlschef Carsten Jørgensen de årlige gennemsnitudbytter for alle frøarter for perioden 2000-2021 fra DSVs nu i alt 575 frøavlere. Der er afviklet i alt fem møder landet over for DSV Frøs avlere - her er det fra mødet i Middelfart med omkring 70 deltagere. DSVs høstarealer med alm. rajgræs har de sidste tre år ligget stabilt, og udlægget til høst i 2023 er stort set fuldtegnet. Direktør Lasse Bech, DSV Frø, kunne melde om generel stigende omsætning i koncernen med især en markant fremgang for salget af rapsfrø. Dansk frø afsættes over hele verden i konkurrence med især frø fra USA. Her er produktionen imidlertid faldet betydeligt på det sidste og giver plads til mere dansk eksport, forlød det på DSVs avlermøde.

DSV Frø har netop afsluttet sine fire årlige avlermøder rundt i landet for konventionelle frøavler med et velbesøgt aftenmøde i Middelfart.

Efterfølgende er der et møde for økologiske frøavlere i Sabro.

Med overskriften »2021 – et rekordår« viste avlschef Carsten Jørgensen de årlige gennemsnitudbytter for alle frøarter for perioden 2000-2021 for DSVs nu i alt 575 frøavlere.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også