Nye muligheder i FarmTracking

Seges Innovation lancerer funktion i FarmTracking, der gør registrering af udbytte mark for mark nemmere.

- I FarmTracking har vi gjort det lettere at registrere udbytter rigtigt fra mark til mark, når høsten kører på højtryk, lyder det fra Peter Nikolajsen, specialkonsulent hos Seges Innovation, der i sidste uge, sammen med Carl Aggerbo, salgskonsulent hos Seges Innovation, afholdt webinar med overskriften: »FarmTracking: Kend dit udbytte fra mark til mark«.

- Vi har haft som fokusområde, at vi gerne vil gøre det nemt. Kører man sit udbytte hen over en brovægt, kan man enkelt taste læsset ind og i sidste ende sammenligne udbytter på tværs af marker.

Baggrund for godt dækningsbidrag

- Det at få udbytterne med hjem er meget vigtigt. At kunne sammenligne markerne er baggrund for, at vi kan lave et godt dækningsbidrag. Og dækningsbidraget er jo et nøgletal for en planteavlsbedrift, påpeger Carl Aggerbo.

- Det er interessant at se, hvordan det er gået. Hvilke afgrøder og sorter performer godt?, supplerer Peter Nikolajsen.

Han understreger, at det skal være nemt og hurtigt samt muligt at kontrollere, at alle læs er registreret.

Nyt ikon

I FarmTracking er der som noget nyt kommet et lille ikon ind, der hedder »Læs«. Ved at trykke på ikonet, ser man alle marker og registreringer, efterhånden som de kommer ind.

- Når udbyttet er registreret, er det let at sammenligne.

- Dyrkningsjournalen afspejler virkeligheden blandt andet ved at omregne det enkelte læs til standardvarer, så udbytter nemt kan sammenlignes på tværs af markerne – også hvis du indvejer vådt korn.

FarmTracking kan også benyttes til grovfoder.

Peter Nikolajsen understreger, at en succesfuld registrering kræver – især når høsten er på sit højeste - at der er lavet gode aftale om, hvordan man vil registrere udbytter, og hvem der gør det.

Læs også