bannerPos

Afregner 2019 med 14.300 kroner

- Kombinationen af en pris, som er lidt højere end den femårige gennemsnitspris, blev til et rekordhøjt bruttoudbytte for vores frøavlere af alm. rajgræs, siger avlschef Carsten Jørgensen, DSV Frø, der med en god bestøvning også ser gode tegn for den forestående frøhøst. Arkivfoto: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
22-06-2020 14:19
Sidste år satte DSV-avlerne ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Avlerne til DSV Frø har netop fået deres slutafregning for 2019-avlen. Det blev til en gennemsnitlig afregning på over 14.300 kroner pr. hektar

Det er administrerende direktør Lasse Bech godt tilfreds med:

- Vi har nu i 10 år i træk afregnet vores frøavlere med cirka 10 kroner pr. kg i gennemsnit, og det gælder også for høsten 2019. De gode udbytter sikrer, at vi fortsat kan afregne på et fornuftigt niveau, og  frøgræsset fortsat er særdeles konkurrencedygtigt i forhold til andre afgrøder.  

Rekord i alm. rajgræs

Høstudbytterne var rekordhøje i alm. rajgræs, og DSV’s frøavlere høstede hele 1.892 kg pr. hektar, hvilket er ny rekord i Danmark.

- Det i kombination med en pris, som er lidt højere end den femårige gennemsnitspris, blev til et rekordhøjt bruttoudbytte for vores frøavlere af alm. rajgræs, udtaler avlschef Carsten H. Jørgensen.

For de øvrige arter blev høsten 2019 pr. hektar afregnet højere end gennemsnittet i engrapgræs, strandsvingel og hvidkløver.

Avlschefen hos DSV Frø ser dog udfordringer i horisonten:

- Det ser desværre ikke ud til, at vi får en dispensation til brug af Reglone i engrapgræs, så produktionen vil i de kommende år falde i Danmark og dele vil flytte til udlandet.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next